Brazylia Fazenda Dona Nenem – Kawa Speciality

Tego produktu nie ma na stanie i jest niedostępny.

  • Zamów przed 13:00, odbierz następnego dnia
  • Darmowa wysyłka od 149zł
  • Ocena klientów 4.9/5
  • Kawę wypalimy specjalnie dla Ciebie*
  • Jesteśmy członkiem Specialty Coffee Association
  • Posiadamy własną Palarnię oraz Pijalnię Kawy
    we Wrocławiu i Trzebnicy

* jeśli braknie nam na magazynie

Nuty smakowe
Kruche ciasteczka
Kruche ciasteczka
Ciemna czekolada
Ciemna czekolada
orzech włoski
orzech włoski

Kawa o wyczuwalnych nutach kruchych ciasteczek, orzecha włoskiego i czekolady. Pochodzi z plantacji Fazenda Dona Nanem, nazwanej tak ku pamięci matki farmera Eduardo Camposa, który już od roku 1977 zajmuje się uprawą kawy. Jest on pierwszym farmerem, który rozpoczał uprawę kawowca w regionie Patos de Minas. W trosce o naturę, na plantacji sadzone są rodzime drzewa i krzewy, oddające prawdziwą naturę regionu.

Nuty smakowe:  kruche ciasteczka, orzechy włoskie, czekolada
Punktacja SCA: 83.5

Odmiany
Yellow Bourbon
Wysokość

1100m npm

Region

Patos de Minas
Minas Gerais

Obróbka
natural

Kawa ziarnista Brazylia Fazenda Dona Nenem – 5 najważniejszych faktów

  • rośnie na wysokości do 1100m npm
  • obróbka natural
  • pochodzi z regionu Patos de Minas
  • nuty smakowe: kruche ciasteczka, orzechy włoskie, czekolada
  • rodzinna plantacja – właściciel Eduardo Pinheiro Campos
Pełna nazwa

El Gato Specialty Coffee Kawa ziarnista Brazil Fazenda Dona Nenem

Kraj

Brazylia

Punktacja SCA

83,50

Plantacja

Dona Nenem

Region

Minas Gerais, Patos de Minas

Rodzaj kawy

Arabica

Odmiana

Yellow bourbon

Obróbka

Natural

Stopień palenia ziaren

średnio palona

Opakowanie

1kg – z wentylem i struną, 250g – z wentylem i struną

Wysokość upraw

1100m n.p.m.

Kawa Speciality z Brazylii

Kawa z Brazylii

Brazylisjka kawa z plantacji Dona Nenem położonej w regionie Minas Gerais. Plantacja jest pierwszą w regionie, która powstałą w roku 1977.

HISTORIA

Rodzinna plantacja

Właścicilem plantacji jest Eduardo Pinheiro Campos, który zajął się uprawą kawy na otrzymanej w spadku ziemii.

Uprawa kawy

Kawa na wzgórzach

Rodzime drzewa i krzewy są przesadzane, a wpływ hodowli bydła jest kompensowany przez ochronę wód wzdłuż rzek i potoków. Dzięki temu zachowana jest naturalna, krzaczasta roślinność brazylijskiego Cerrado, podczas gdy z drugiej strony praktykowane są nowoczesne techniki rolnicze. Gospodarstwo posiada certyfikat UTZ oraz certyfikat Rainforest Alliance.

Łączymy wiedzę z pasją

Zaufało nam już setki klientów. Nasza przygoda z kawą rozpoczęła się od pierwszego cuppingu w Kostaryce w 2015 roku i trwa do dziś...

Dbamy o detale

Pakowanie Twojego zamówienia jest dla nas równie ważne jak jego zawartość. Zwracamy uwagę nawet na najmniejsze szczegóły.

Ta strona używa plików cookies w celach analitycznych. Zakładamy, że akceptujesz naszą politykę prywatności podczas korzystania z naszej strony internetowej.