Brazylia Sul de Minas – Kawa Speciality

Tego produktu nie ma na stanie i jest niedostępny.

  • Zamów przed 13:00, odbierz następnego dnia
  • Darmowa wysyłka od 149zł
  • Ocena klientów 4.9/5
  • Kawę wypalimy specjalnie dla Ciebie*
  • Jesteśmy członkiem Specialty Coffee Association
  • Posiadamy własną Palarnię oraz Pijalnię Kawy
    we Wrocławiu i Trzebnicy

* jeśli braknie nam na magazynie

Nuty smakowe
Migdały
Migdały
Mleczna czekolada
Mleczna czekolada
Nuta smakowa

Wypalana w rzemieślniczy sposób w Krainie Wzgórz Trzebnickich kawa ziarnista z Brazylii z regionu Sul de Minas. Uprawiana na wysokości do 1200m npm. Wyjątkowo delikatna w smaku z wyczuwalnymi migdałami oraz mleczną czekoladą. Charakteryzuje się niską kwasowością oraz bardzo przyjemnym posmakiem karmelu na finiszu.

Nuty smakowe: mleczna czekolada, migdały
Punktacja SCA: 81

Odmiany
Mundo Novo, Catuai
Wysokość
800-1100m npm
Region
Sul de Minas / Minas Gerais
Obróbka
Natural

Brazylia Sul de Minas – Kawa Speciality

Wypalana w rzemieślniczy sposób w Krainie Wzgórz Trzebnickich kawa ziarnista z Brazylii z regionu Sul de Minas. Uprawiana na wysokości do 1200m npm. Wyjątkowo delikatna w smaku z wyczuwalnymi migdałami oraz mleczną czekoladą.

5 najważniejszych faktów o kawie z Brazylii z regionu Sul de Minas

  • uprawiana na wysokości do 1100m npm
  • obróbka sucha
  • pochodzi z regionu Sul de Minas
  • niska kwasowość
  • punktacja SCA 81
Pełna nazwa

Brazylia Sul de Minas – Kawa Speciality

Kraj

Brazylia

Region

Sul de Minas

Rodzaj kawy

Arabica

Stopień palenia ziaren

średnio palona

Odmiana

Catuaí, Mundo Novo

Nuty smakowe

migdały, mleczna czekolada

Obróbka

Natural

Wysokość upraw

do 1200m n.p.m.

Opakowanie

1kg – z wentylem i struną, 250g – z wentylem i struną

Kawa Speciality z Brazylii

Kawa z Brazylii

Brazylia odpowiedzialna jest za produkcję około 1/3 wszystkich ziaren kawowca na świecie. Sul de Minas odnosi się do wzgórz usytuowanych na południu regionu Minas Gerais.
Uprawa i zbiory

Obróbka ziaren

Owoce kawowca podczas obróbki czyści się i rozkłada do wyschnięcia cieńką warstwą na patio. Najpowszechniejszą metodą obróbki ziaren w Brazylii jest metoda sucha (natural / unwashed).

Łączymy wiedzę z pasją

Zaufało nam już setki klientów. Nasza przygoda z kawą rozpoczęła się od pierwszego cuppingu w Kostaryce w 2015 roku i trwa do dziś...

Dbamy o detale

Pakowanie Twojego zamówienia jest dla nas równie ważne jak jego zawartość. Zwracamy uwagę nawet na najmniejsze szczegóły.

Ta strona używa plików cookies w celach analitycznych. Zakładamy, że akceptujesz naszą politykę prywatności podczas korzystania z naszej strony internetowej.