Etiopia Sidamo Bensa – Kawa Speciality

49,00 51,00 

Promocja Liczba sztuk Obniżka
4-pak 4 10%
Złoty polski (zł) - PLN
  • Złoty polski (zł) - PLN
  • Euro (€) - EUR

  • Klubowicze mają taniej!
    Kup i zyskaj zwrot 10% wartości zamówienia na kolejne zakupy
  • Zamów przed 13:00, odbierz następnego dnia
  • Darmowa wysyłka od 149zł
  • Ocena klientów 4.9/5
  • Kawę wypalimy specjalnie dla Ciebie*
  • Jesteśmy członkiem Specialty Coffee Association
  • Posiadamy własną Palarnię kawy
  • Zakupy możesz odebrać również stacjonarnie:
  • El Gato Trzebnica ul. Daszyńskiego 40
  • El Gato Wrocław ul. Odrzańska 8
  • El Gato Wrocław ul. Zwycięska 9

* jeśli braknie nam na magazynie
** wybierz, czy mieląc kawę mamy użyć zupełnie nowego opakowania, czy mamy zmielić kawę do opakowania w którym była kawa ziarnista

Nuty smakowe 

Czarna herbata
Czarna herbata

Bergamotka
Bergamotka

delikatne cytrusy
delikatne cytrusy

Kawa z dystryktu Bensa w regionie Sidama w Etiopii. Uprawiana na wysokości do 2200m npm. Owoce kawowca zostały tutaj zebrane i zwiezione do stacji myjącej, gdzie zostały poddane obróbce mytej i suszone na “afrykańskich łożach”. Podczas obróbki owoców zastosowano 48 godzinną fermentację oraz suszenie przez okres 21 dni. Pijąc kawę Sidmo Bensa odnajdziesz w naparze nuty smakowe bergamotki, czarnej herbaty oraz delikatne cytrusy.

Nuty smakowe: czarna herbata, bergamotka, delikatne cytrusy

Odmiany
Heirloom
Wysokość
1500 - 2200m n.p.m.
Region
Sidama
Obróbka
Myta

Kawa ziarnista Etiopia Biri Chereka – 5 najważniejszych faktów

  • rośnie na wysokości ponad do 1750 – 2200m npm
  • obróbka myta (washed)
  • pochodzi z regionu Yirgacheffe
  • nuty smakowe: czarna herbata, bergamotka
  • lokalne odmiany botaniczne
    Waga brak
    Pełna nazwa

    El Gato Specialty Coffee Kawa ziarnista Etiopia Sidama Bensa

    Nazwa skrócona

    Etiopia Bensa

    Kraj

    Etiopia

    Punktacja SCA

    85

    Region

    Sidama

    Rodzaj kawy

    Arabica

    Odmiana

    Heirloom

    Obróbka

    Myta

    Stopień palenia ziaren

    średnio palona

    Opakowanie

    250g

    Opakowanie do zmielenia **

    Nie mielimy / Oryginalne, Nowe +2zł (0,5 EUR)

    Wysokość upraw

    1500 – 2200m n.p.m.

    Nuty smakowe

    bergamotka, czarna porzeczka, delikatne cytrusy

    Nuty Smakowe 1 Obraz

    65608

    Nuty Smakowe 2 Obraz

    65609

    Nuty Smakowe 3 Obraz

    67559

    Informacja 1 Tytuł

    Historia kawy w Etiopii

    Informacja 2 Tytuł

    Smakowe bogactwo kawy z Etiopii

    Informacja 3 Tytuł

    Proces produkcji kawy ziarnistej w Etiopii

    Informacja 1 Podtytuł

    Odkryj historię kawy ziarnistej z Etiopii

    Informacja 2 Podtytuł

    Dlaczego kawa speciality z Etiopii jest wyjątkowa

    Informacja 3 Podtytuł

    Od plantacji do filiżanki kawy speciality

    Informacja 1 Tekst

    Etiopia, uznawana za kolebkę kawy, ma bogatą historię uprawy <span class="fancy-underline">kawy ziarnistej</span>. Legendy mówią o pasterzu Kaldi, który odkrył kawę. Dziś <span class="fancy-underline">kawa z Etiopii</span> jest ceniona za wyjątkowy smak i aromat, co czyni ją doskonałą kawą speciality.

    Informacja 2 Tekst

    Kawa z Etiopii oferuje niesamowite bogactwo smaków, które są wynikiem unikalnych warunków klimatycznych i tradycyjnych metod uprawy. Ta <span class="fancy-underline">kawa speciality</span> charakteryzuje się nutami czarnej herbaty, bergamotki i delikatnych cytrusów, co wyróżnia ją spośród innych kaw. Dla miłośników <span class="fancy-underline">kawy ziarnistej</span>, etiopska kawa to prawdziwa uczta dla zmysłów.

    Informacja 3 Tekst

    Produkcja <span class="fancy-underline">kawy ziarnistej</span> w Etiopii to proces, który łączy tradycję z nowoczesnością. Kawa speciality z Etiopii jest uprawiana na wysokościach, zbierana ręcznie i starannie przetwarzana. Dzięki temu każda filiżanka <span class="fancy-underline">kawy z Etiopii</span> zachowuje swoje unikalne cechy smakowe i aromaty, które są doceniane na całym świecie.

    Informacja 1 Obraz

    64685

    Informacja 2 Obraz

    68148

    Informacja 3 Obraz

    12581

    Ciekawa informacja - jedna linia

    Wyjątkowa kawa z regionu Sidama

    Odkryj historię kawy ziarnistej z Etiopii

    Historia kawy w Etiopii

    Etiopia, uznawana za kolebkę kawy, ma bogatą historię uprawy kawy ziarnistej. Legendy mówią o pasterzu Kaldi, który odkrył kawę. Dziś kawa z Etiopii jest ceniona za wyjątkowy smak i aromat, co czyni ją doskonałą kawą speciality.

     

    Dlaczego kawa speciality z Etiopii jest wyjątkowa

    Smakowe bogactwo kawy z Etiopii

    Kawa z Etiopii oferuje niesamowite bogactwo smaków, które są wynikiem unikalnych warunków klimatycznych i tradycyjnych metod uprawy. Ta kawa speciality charakteryzuje się nutami czarnej herbaty, bergamotki i delikatnych cytrusów, co wyróżnia ją spośród innych kaw. Dla miłośników kawy ziarnistej, etiopska kawa to prawdziwa uczta dla zmysłów.

    Od plantacji do filiżanki kawy speciality

    Proces produkcji kawy ziarnistej w Etiopii

    Produkcja kawy ziarnistej w Etiopii to proces, który łączy tradycję z nowoczesnością. Kawa speciality z Etiopii jest uprawiana na wysokościach, zbierana ręcznie i starannie przetwarzana. Dzięki temu każda filiżanka kawy z Etiopii zachowuje swoje unikalne cechy smakowe i aromaty, które są doceniane na całym świecie.

     

    Łączymy wiedzę z pasją

    Zaufało nam już setki klientów. Nasza przygoda z kawą rozpoczęła się od pierwszego cuppingu w Kostaryce w 2015 roku i trwa do dziś...

    Dbamy o detale

    Pakowanie Twojego zamówienia jest dla nas równie ważne jak jego zawartość. Zwracamy uwagę nawet na najmniejsze szczegóły.

    Kawa Speciality z Etiopii
    Etiopia Sidamo Bensa – Kawa Speciality
    49,00 51,00  Select options