Etiopia Sidamo Bensa – Kawa Speciality
49,00 zł – 51,00 zł
Promocja | Liczba sztuk | Obniżka |
---|---|---|
4-pak | 4 | 10% |
- Klubowicze mają taniej!
Kup i zyskaj zwrot 10% wartości zamówienia na kolejne zakupy - Zamów przed 13:00, odbierz następnego dnia
- Darmowa wysyłka od 149zł
- Ocena klientów 4.9/5
- Kawę wypalimy specjalnie dla Ciebie*
- Jesteśmy członkiem Specialty Coffee Association
- Posiadamy własną Palarnię kawy
- Zakupy możesz odebrać również stacjonarnie:
- El Gato Trzebnica ul. Daszyńskiego 40
- El Gato Wrocław ul. Odrzańska 8
- El Gato Wrocław ul. Zwycięska 9
* jeśli braknie nam na magazynie
** wybierz, czy mieląc kawę mamy użyć zupełnie nowego opakowania, czy mamy zmielić kawę do opakowania w którym była kawa ziarnista
Masz pytanie? Zadzwoń lub napisz!
Kawa z dystryktu Bensa w regionie Sidama w Etiopii. Uprawiana na wysokości do 2200m npm. Owoce kawowca zostały tutaj zebrane i zwiezione do stacji myjącej, gdzie zostały poddane obróbce mytej i suszone na “afrykańskich łożach”. Podczas obróbki owoców zastosowano 48 godzinną fermentację oraz suszenie przez okres 21 dni. Pijąc kawę Sidmo Bensa odnajdziesz w naparze nuty smakowe bergamotki, czarnej herbaty oraz delikatne cytrusy.
Nuty smakowe: czarna herbata, bergamotka, delikatne cytrusy
Kawa ziarnista Etiopia Biri Chereka – 5 najważniejszych faktów
- rośnie na wysokości ponad do 1750 – 2200m npm
- obróbka myta (washed)
- pochodzi z regionu Yirgacheffe
- nuty smakowe: czarna herbata, bergamotka
- lokalne odmiany botaniczne
Waga | brak |
---|---|
Pełna nazwa | El Gato Specialty Coffee Kawa ziarnista Etiopia Sidama Bensa |
Nazwa skrócona | Etiopia Bensa |
Kraj | Etiopia |
Punktacja SCA | 85 |
Region | Sidama |
Rodzaj kawy | Arabica |
Odmiana | Heirloom |
Obróbka | Myta |
Stopień palenia ziaren | średnio palona |
Opakowanie | 250g |
Opakowanie do zmielenia ** | Nie mielimy / Oryginalne, Nowe +2zł (0,5 EUR) |
Wysokość upraw | 1500 – 2200m n.p.m. |
Nuty smakowe | bergamotka, czarna porzeczka, delikatne cytrusy |
Nuty Smakowe 1 Obraz | 65608 |
Nuty Smakowe 2 Obraz | 65609 |
Nuty Smakowe 3 Obraz | 67559 |
Informacja 1 Tytuł | Historia kawy w Etiopii |
Informacja 2 Tytuł | Smakowe bogactwo kawy z Etiopii |
Informacja 3 Tytuł | Proces produkcji kawy ziarnistej w Etiopii |
Informacja 1 Podtytuł | Odkryj historię kawy ziarnistej z Etiopii |
Informacja 2 Podtytuł | Dlaczego kawa speciality z Etiopii jest wyjątkowa |
Informacja 3 Podtytuł | Od plantacji do filiżanki kawy speciality |
Informacja 1 Tekst | Etiopia, uznawana za kolebkę kawy, ma bogatą historię uprawy <span class="fancy-underline">kawy ziarnistej</span>. Legendy mówią o pasterzu Kaldi, który odkrył kawę. Dziś <span class="fancy-underline">kawa z Etiopii</span> jest ceniona za wyjątkowy smak i aromat, co czyni ją doskonałą kawą speciality. |
Informacja 2 Tekst | Kawa z Etiopii oferuje niesamowite bogactwo smaków, które są wynikiem unikalnych warunków klimatycznych i tradycyjnych metod uprawy. Ta <span class="fancy-underline">kawa speciality</span> charakteryzuje się nutami czarnej herbaty, bergamotki i delikatnych cytrusów, co wyróżnia ją spośród innych kaw. Dla miłośników <span class="fancy-underline">kawy ziarnistej</span>, etiopska kawa to prawdziwa uczta dla zmysłów. |
Informacja 3 Tekst | Produkcja <span class="fancy-underline">kawy ziarnistej</span> w Etiopii to proces, który łączy tradycję z nowoczesnością. Kawa speciality z Etiopii jest uprawiana na wysokościach, zbierana ręcznie i starannie przetwarzana. Dzięki temu każda filiżanka <span class="fancy-underline">kawy z Etiopii</span> zachowuje swoje unikalne cechy smakowe i aromaty, które są doceniane na całym świecie. |
Informacja 1 Obraz | 64685 |
Informacja 2 Obraz | 68148 |
Informacja 3 Obraz | 12581 |
Ciekawa informacja - jedna linia | Wyjątkowa kawa z regionu Sidama |
Odkryj historię kawy ziarnistej z Etiopii
Historia kawy w Etiopii
Etiopia, uznawana za kolebkę kawy, ma bogatą historię uprawy kawy ziarnistej. Legendy mówią o pasterzu Kaldi, który odkrył kawę. Dziś kawa z Etiopii jest ceniona za wyjątkowy smak i aromat, co czyni ją doskonałą kawą speciality.
Dlaczego kawa speciality z Etiopii jest wyjątkowa
Smakowe bogactwo kawy z Etiopii
Kawa z Etiopii oferuje niesamowite bogactwo smaków, które są wynikiem unikalnych warunków klimatycznych i tradycyjnych metod uprawy. Ta kawa speciality charakteryzuje się nutami czarnej herbaty, bergamotki i delikatnych cytrusów, co wyróżnia ją spośród innych kaw. Dla miłośników kawy ziarnistej, etiopska kawa to prawdziwa uczta dla zmysłów.
Od plantacji do filiżanki kawy speciality
Proces produkcji kawy ziarnistej w Etiopii
Produkcja kawy ziarnistej w Etiopii to proces, który łączy tradycję z nowoczesnością. Kawa speciality z Etiopii jest uprawiana na wysokościach, zbierana ręcznie i starannie przetwarzana. Dzięki temu każda filiżanka kawy z Etiopii zachowuje swoje unikalne cechy smakowe i aromaty, które są doceniane na całym świecie.
Łączymy wiedzę z pasją
Zaufało nam już setki klientów. Nasza przygoda z kawą rozpoczęła się od pierwszego cuppingu w Kostaryce w 2015 roku i trwa do dziś...
Dbamy o detale
Pakowanie Twojego zamówienia jest dla nas równie ważne jak jego zawartość. Zwracamy uwagę nawet na najmniejsze szczegóły.