Gwatemala Colinas de Trzebnica
34,00 zł – 122,00 zł
Promocja | Liczba sztuk | Obniżka |
---|---|---|
4-pak | 4 | 10% |
- Zamów przed 13:00, odbierz następnego dnia
- Darmowa wysyłka od 149zł
- Ocena klientów 4.9/5
- Kawę wypalimy specjalnie dla Ciebie*
- Jesteśmy członkiem Specialty Coffee Association
- Posiadamy własną Palarnię Kawy
- Posiadamy Pijalnie Kawy we Wrocławiu i Trzebnicy
* jeśli braknie nam na magazynie
Masz pytanie?
Zadzwoń lub napisz - czekamy!
665 951 563
info@elgatocafe.pl
Świeżo palona kawa z Gwatemalii
Wypalana w rzemieślniczy sposób w Trzebnicy, kawa z jednego z trzech niewulkanicznych regionów Gwatemali – Huehuetenango (w języku Nahautl oznacza ‘miejsce przodków’). Ciepłe powietrze z Meksyku miesza się tutaj z zimnym schodzącym z gór Cuchumatanes, tworząc niezwykły mikroklimat, chroniący przed przymrozkami i pozwalający uprawiać kawę na wysokości, aż do 2000m npm.
Nuty smakowe: mleczna czekolada, pomarańcz, klon
Bourbon, Catuaí, Caturra, Typica
> 1350m n.p.m.
Huehuetenango
Myta
Waga | brak |
---|---|
Pełna nazwa | Colinas de Trzebnica |
Kraj | Gwatemala |
Region | Huehuetenango |
Plantacja | Buenos Aires Huixoc, Isnul, La Reforma, Las Americas, San Antonio |
Rodzaj kawy | Arabica |
Odmiana | Bourbon, Catuaí, Caturra, Typica |
Obróbka | Myta |
Wysokość upraw | powyżej 1350m n.p.m. |
Stopień palenia ziaren | średnio palona |
Opakowanie | 1kg, 250g, 75g |
Zmielić kawę? | Ekspres, Kawiarka, Kawa ziarnista, Parzucha – do kubka, klasycznie, Przelew, AeroPress, Chemex, French Press |
Świeżo palona kawa
Kawa z Gwatemalii
Wypalana w rzemieślniczy sposób w Krainie Wzgórz Trzebnickich. Kawa z jednego z trzech niewulkanicznych regionów Gwatemali – Huehuetenango. Ciepłe powietrze z Meksyku miesza się tutaj z zimnym schodzącym z gór Cuchumatanes, tworząc niezwykły mikroklimat, chroniący przed przymrozkami.
W głębi kraju
Huehuetenango
Huehuetenango w języku Nahautl oznacza ‘miejsce przodków’. Uprawa kawy prowadzona jest na najwyższych wysokościach w kraju, co świadczy o jej niebywałej jakości.
W głębi kraju
Zbiory kawy
Ekstremalne położenie wymaga od prawie wszystkich farmerów przetwarzania przez nich ich własnej kawy. Na szczęście region jest obfity w rzeki i strumienie, powodując relatywnie łatwe tworzenie stacji myjących. Unikalne położenie geograficzne pomaga otrzymać ciekawy profil kawy wyróżniający się interesującą kwaskowatością i owocowymi nutami.
Łączymy wiedzę z pasją
Zaufało nam już setki klientów. Nasza przygoda z kawą rozpoczęła się od pierwszego cuppingu w Kostaryce w 2015 roku i trwa do dziś...
Dbamy o detale
Pakowanie Twojego zamówienia jest dla nas równie ważne jak jego zawartość. Zwracamy uwagę nawet na najmniejsze szczegóły.