Pasta z orzechów pekan z mleczną czekoladą i kawą
Pasta z orzechów pekan z mleczną czekoladą i kawą posiada charakterystyczny, delikatny i jednocześnie wyrazisty smak. W jej składzie odnajdziemy kawę speciality, świeżo paloną w rzemieślniczej palarni El Gato Specialty Coffee Roasters. Pasta idealnie sprawdzi się jako słodka, energetyzująca i sycąca przekąska, a także jako dodatek do deserów.
Połączenie delikatnego orzecha ze słodyczą czekolady mlecznej oraz wyrazistością świeżo wypalonej kawy pozwoliło uzyskać smak zbliżony do cappuccino, który przypadnie do gustu zarówno miłośnikom kawy, jak i osobom szukającym nowych doznań smakowych.
Pasty orzechowe produkowane przez Manufakturę Dobry Orzech nie zawierają konserwantów, stabilizatorów, sztucznych aromatów oraz innych dodatków chemicznych. Produkty z Manufaktury Dobry Orzech tworzone są tylko i wyłącznie z naturalnych składników. Wyróżnia je niesamowity smak i wysoka jakość.
Pasta z orzechów pekan z mleczną czekoladą i kawą El Gato dostępna jest w słoiczku o pojemności 180 ml. Pastę należy wymieszać przed każdym użyciem.
Dodatkowe informacje
Orzechy pekan postrzegane są jako orzechy szlachetne. Charakteryzują się delikatnym smakiem – dokładnie tak samo jak pasty z orzechów pekan produkowane przez Manufakturę Dobry Orzech. Lokalna firma, która stawia na jakość i wyjątkowy smak swoich produktów, proponuje dwie wersje smakowe: klasyczną, stworzoną w 100% z orzechów, oraz drugą, powstałą z połączenia mlecznej czekolady i kawy speciality świeżo wypalanej w El Gato Specialty Coffee Roasters.
Uwzględnianie orzechów pekan w swojej codziennej diecie, bez wątpienia wpływa korzystnie na wiele procesów zachodzących w organizmie. To bomba witamin z grupy B, a także składników mineralnych: miedzi, selenu, fosforu, potasu, wapnia i żelaza. Obniżają ciśnienie tętnicze, poziom złego cholesterolu, a także łagodzą objawy zespołu napięcia przedmiesiączkowego. Dodatkowo przyspieszają przemianę materii, dlatego są odpowiednie dla osób na diecie redukcyjnej.
Pasty z orzechów pekan to dodatek do wielu potraw. Sprawdzą się jako baza do wypieków ciast, a także jako element fit deserów, smarowidło do kanapek, gofrów, naleśników. Stanowi również składnik sosów, dodając aromatu daniom rybnym i mięsnym.
Krem należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Termin przydatności do spożycia wynosi 3 miesiące.