Nikaragua Las Mimosas

33,00 

Promocja Liczba sztuk Obniżka
4-pak 4 10%

  • Zamów przed 13:00, odbierz następnego dnia
  • Darmowa wysyłka od 149zł
  • Ocena klientów 4.9/5
  • Kawę wypalimy specjalnie dla Ciebie*
  • Jesteśmy członkiem Specialty Coffee Association
  • Posiadamy własną Palarnię oraz Pijalnię Kawy
    we Wrocławiu i Trzebnicy

* jeśli braknie nam na magazynie

Nuty smakowe 

delikatne cytrusy
delikatne cytrusy

Mleczna czekolada
Mleczna czekolada

Orzech laskowy
Orzech laskowy

Kawa ziarnista z samego serca Nikaragui, uprawiana wzdłuż nieaktywnego wulkanu Momotombo. Znajduje się on na brzegu jeziora Lago Xolotlán, dokładnie naprzeciwko stolicy Nikaragui – Managua. Delikatne nuty cytrusowe połączone z orzechami laskowymi zatopionymi w mlecznej czekoladzie, tworzą niepowtarzalny smak.

Nuty smakowe: czekolada, delikatne cytrusy, orzech laskowy

Odmiany
Wysokość
1000 - 1300m n.p.m., 1050 - 1450m n.p.m.
Region
Obróbka
Myta

Kawa ziarnista Nikaragua Las Mimosas – 5 najważniejszych faktów

  • rośnie na wysokości do 1000 - 1300m n.p.m., 1050 - 1450m n.p.m.
  • obróbka Myta
  • pochodzi z regionu
  • nuty smakowe: czekolada, delikatne cytrusy, orzech laskowy
  • Doskonała orzeźwiająca kawa z okolic wulkanu Momotombo
Pełna nazwa

El Gato Kawa ziarnista Nikaragua las Mimosas

Nazwa skrócona

Nikaragua Las Mimosas

Kraj

Nikaragua

Rodzaj kawy

Arabica

Obróbka

Myta

Stopień palenia ziaren

średnio palona

Opakowanie

1kg – z wentylem i struną, 250g – z wentylem i struną

Wysokość upraw

1000 – 1300m n.p.m., 1050 – 1450m n.p.m.

Nuty smakowe

czekolada, delikatne cytrusy, orzech laskowy

Bogactwo aromatów

Kawa z Nikaragui

Kawa z Nikaragui to prawdziwa uczta dla koneserów aromatycznej kawy. Uprawiana wzdłuż zboczy uśpionego wulkanu Momotombo, rośnie w wyjątkowym mikroklimacie, który wpływa na jej wyjątkowy smak i bogactwo aromatów. Ziarna, czerpiąc z tego żyznego terenu i wpływu wulkanicznych minerałów, rozwijają złożony charakter, w którym subtelne nuty cytrusowe harmonijnie łączą się z delikatnymi akcentami orzechów laskowych, tworząc niepowtarzalne doświadczenie smakowe.

 

Uprawa kawy

Tradycja i innowacja

Nikaraguańscy producenci kawy łączą w swojej pracy bogatą tradycję z nowoczesnością, tworząc wyjątkowe ziarna, które zdobywają uznanie na całym świecie. Stosując starannie dobrane techniki uprawy i obróbki, z dbałością o ekosystem i zrównoważony rozwój, tworzą ziarna, które nie tylko zachwycają podniebienia, ale także odzwierciedla troskę o środowisko i lokalną społeczność.

W każdej filiżance

Tajemnice Regionu

Kawa z Nikaragui to nie tylko ziarno i później napar - to podróż po krajobrazach, historii i pasji tego urokliwego regionu. Rośnie na brzegach malowniczego jeziora Lago Xolotlán, naprzeciwko stolicy Managua, w otoczeniu mistycznych wulkanów. Każdy łyk przenosi smakosza w tę magiczną krainę, odkrywając tajemnice i historię Nikaragui w każdej aromatycznej filiżance.

 

Łączymy wiedzę z pasją

Zaufało nam już setki klientów. Nasza przygoda z kawą rozpoczęła się od pierwszego cuppingu w Kostaryce w 2015 roku i trwa do dziś...

Dbamy o detale

Pakowanie Twojego zamówienia jest dla nas równie ważne jak jego zawartość. Zwracamy uwagę nawet na najmniejsze szczegóły.

Nikaragua Kawa Ziarnista
Nikaragua Las Mimosas
33,00  Select options
Ta strona używa plików cookies w celach analitycznych. Zakładamy, że akceptujesz naszą politykę prywatności podczas korzystania z naszej strony internetowej.