Kostaryka Olympia – Kawa Speciality

45,00 

  • Zamów przed 13:00, odbierz następnego dnia
  • Darmowa wysyłka od 149zł
  • Ocena klientów 4.9/5
  • Kawę wypalimy specjalnie dla Ciebie*
  • Jesteśmy członkiem Specialty Coffee Association
  • Posiadamy własną Palarnię oraz Pijalnię Kawy
    we Wrocławiu i Trzebnicy

* jeśli braknie nam na magazynie

Nuty smakowe 

Morela
Morela

Marcepan
Marcepan

Mleczna czekolada
Mleczna czekolada

Wyjątkowa kawa ziarnista z regionu West Valley w Kostaryce. Niezwykle słodka i delikatna, z wyczuwalną morelą, marcepanem i czekoladą. Pochodzi z obszaru sąsiadującego z naturalnymi rezerwatami takimi jak “Reserva Forestal Peñas Blancas”, czy “Parque Nacional Volcán Poás”. Uprawiana przez drobnych rolników na wysokości do 1700m npm.

Nuty smakowe: czekolada, marcepan, morela
Punktacja SCA: 84

Odmiany
Catuaí, Caturra
Wysokość
1400 - 1700m n.p.m.
Region
West Valley
Obróbka
Myta

Kawa ziarnista Kostaryka Olympia – 5 najważniejszych faktów

  • rośnie na wysokości do 1400 - 1700m n.p.m.
  • obróbka Myta
  • pochodzi z regionu West Valley
  • nuty smakowe: czekolada, marcepan, morela
  • Kawa z plantacji w regionie West Valley
    Waga brak
    Pełna nazwa

    El Gato Specialty Coffee Kawa ziarnista Kostaryka Olympia

    Nazwa skrócona

    Kostaryka Olympia

    Kraj

    Kostaryka

    Punktacja SCA

    84

    Region

    West Valley

    Rodzaj kawy

    Arabica

    Obróbka

    Myta

    Stopień palenia ziaren

    średnio palona

    Opakowanie

    250g – z wentylem i struną

    Wysokość upraw

    1400 – 1700m n.p.m.

    Nuty smakowe

    czekolada, marcepan, morela

    Odmiana

    Catuaí, Caturra

    KAWA SPECIALITY Z Kostaryki

    Kawa z Kostaryki

    Kawa z wyjątkowego regionu West Valley w Kostaryce. Pochodzą stąd najwspanialsze owoce kawowca rosnące aż do 1700m npm. Starannie wyselekcjonowane i poddane odpowiedniej obróbce, aby zapewnić najwyższą jakość ziaren.

     

    Terroir

    Region West Valley

    Nasza kawa speciality pochodzi z regionu West Valley, położonego obok znanych rezerwatów naturalnych "Reserva Forestal Peñas Blancas", "Parque Nacional Juan Castro Blanco" i "Parque Nacional Volcán Poás". To właśnie tutaj, na tym malowniczym obszarze, cztery miliony ton dwutlenku węgla na hektar są rocznie oczyszczane przez kawowce oraz naturalne lasy.

    Morela, marcepan i czekolada

    Unikalne cechy smakowe

    Głównym elementem tego wyjątkowego połączenia smaków jest doskonale wyczuwalna morela. Jej słodko-kwaśny charakter dodaje kawie lekkości i przyjemnej owocowości. Połączona z delikatnym marcepanem, kawa otrzymuje subtelne, kremowe i migdałowe akcenty, które otulają podniebienie. Czekolada stanowi trzeci składnik tego harmonijnego trio smakowego. Jej intensywność jest wyczuwalna w tle, nadając kawie głębokości i bogactwa. Nuty czekolady doskonale komponują się z morelą i marcepanem, tworząc niezapomniany balans słodyczy, owocowości i wyrazistości.

     

    Łączymy wiedzę z pasją

    Zaufało nam już setki klientów. Nasza przygoda z kawą rozpoczęła się od pierwszego cuppingu w Kostaryce w 2015 roku i trwa do dziś...

    Dbamy o detale

    Pakowanie Twojego zamówienia jest dla nas równie ważne jak jego zawartość. Zwracamy uwagę nawet na najmniejsze szczegóły.

    Kawa Speciality z Kostaryki
    Kostaryka Olympia – Kawa Speciality
    45,00  Select options
    Ta strona używa plików cookies w celach analitycznych. Zakładamy, że akceptujesz naszą politykę prywatności podczas korzystania z naszej strony internetowej.