Indonezja Bali Batur Mountain – Kawa Speciality

Tego produktu nie ma na stanie i jest niedostępny.

  • Zamów przed 13:00, odbierz następnego dnia
  • Darmowa wysyłka od 149zł
  • Ocena klientów 4.9/5
  • Kawę wypalimy specjalnie dla Ciebie*
  • Jesteśmy członkiem Specialty Coffee Association
  • Posiadamy własną Palarnię oraz Pijalnię Kawy
    we Wrocławiu i Trzebnicy

* jeśli braknie nam na magazynie

Nuty smakowe 

Ciemna czekolada
Ciemna czekolada

Nuta smakowa

Kawa z okolic góry Batur na indonezyjskiej wyspie Bali. Żyzna wulkaniczna gleba, obfitość w wodę oraz odpowiedni drenaż tworzą doskonałe warunki do uprawy kawy na tym obszarze. Ziarna o najwyższej jakości GR 1 charakteryzująca się ciekawym profilem smakowym z wyczuwalną aronią oraz czekoladą.

Nuty smakowe: czekolada, aronia
Punktacja SCA: 83,50

Odmiany
Catuaí
Wysokość
powyżej 1350m n.p.m.
Region
Bali
Obróbka
Myta

Kawa ziarnista Indonezja Bali Batur – 5 najważniejszych faktów

  • rośnie na wysokości do powyżej 1350m n.p.m.
  • obróbka Myta
  • pochodzi z regionu Bali
  • nuty smakowe: czekolada, aronia
  • Kawa z okolic góry Batur na indonezyjskiej wyspie Bali
    Pełna nazwa

    El Gato Specialty Coffee Kawa ziarnista Indonezja Bali Batur Mountain

    Nazwa skrócona

    Indonezja Bali Batur

    Kraj

    Indonezja

    Punktacja SCA

    83,50

    Region

    Bali

    Rodzaj kawy

    Arabica

    Obróbka

    Myta

    Stopień palenia ziaren

    średnio palona

    Opakowanie

    250g – z wentylem i struną

    Wysokość upraw

    powyżej 1350m n.p.m.

    Nuty smakowe

    czekolada, aronia

    Odmiana

    Catuaí

    KAWA SPECIALITY Z INDONEZJI

    Kawa z Indonezji

    Kawa z Indonezji jest znana na całym świecie ze swojego unikalnego charakteru i smaku. Indonezja jest jednym z największych producentów kawy na świecie i ma długą historię uprawy kawy sięgającą wieków.

     

    Historia

    Bali

    Kawa z Bali, znana również jako "Kopi Bali", ma swoje charakterystyczne cechy. Bogata w smaku, często ma delikatne nuty owocowe i kwiatowe, które są wynikiem unikalnych warunków wzrostu na wyspie. Proces produkcji kawy na Bali jest starannie monitorowany, aby zapewnić najwyższą jakość i wyjątkowy smak.

    Tradycja i kawa

    Uprawa kawy na Bali

    Na Bali uprawa kawy odbywa się głównie na małych plantacjach i w gospodarstwach rodzinnych. Proces uprawy kawy na Bali zazwyczaj rozpoczyna się od wybrania odpowiedniego terenu o dogodnym klimacie i żyznej glebie. Po wybraniu odpowiedniego obszaru, sadzonki kawowca są sadzone na plantacji. Kawa na Bali jest często uprawiana w cieniu drzew, co zapewnia optymalne warunki wzrostu. Drzewa te pomagają chronić kawowce przed nadmiernym nasłonecznieniem i utrzymują równowagę wilgotności gleby.

     

    Łączymy wiedzę z pasją

    Zaufało nam już setki klientów. Nasza przygoda z kawą rozpoczęła się od pierwszego cuppingu w Kostaryce w 2015 roku i trwa do dziś...

    Dbamy o detale

    Pakowanie Twojego zamówienia jest dla nas równie ważne jak jego zawartość. Zwracamy uwagę nawet na najmniejsze szczegóły.

    Ta strona używa plików cookies w celach analitycznych. Zakładamy, że akceptujesz naszą politykę prywatności podczas korzystania z naszej strony internetowej.