Etiopia Biri Chereka – Kawa Speciality

42,00 

średnio palona
250g
EkspresEkspres
KawiarkaKawiarka
Kawa ziarnistaKawa ziarnista
Parzucha - do kubka, klasycznieParzucha - do kubka, klasycznie
PrzelewPrzelew
AeroPressAeroPress
ChemexChemex
French PressFrench Press
Wyczyść
Kawa Speciality z Etiopii
Etiopia Biri Chereka – Kawa Speciality

  • Zamów przed 13:00, odbierz następnego dnia
  • Darmowa wysyłka od 95zł
  • Ocena klientów 4.9/5
  • Kawę wypalimy specjalnie dla Ciebie*
  • Jesteśmy członkiem Specialty Coffee Association
  • Posiadamy własną Palarnię oraz Pijalnię Kawy

* jeśli braknie nam na magazynie

Nuty smakowe
Czarna herbata
Czarna herbata
Bergamotka
Bergamotka
Nuta smakowa

Kawa Speciality z regionu Yirgacheffe w Etiopii pochodząca od wielu małych plantatorów. Uprawiana na wysokości do 2200m npm. Owoce kawowca zostały tutaj zebrane i zwiezione do stacji myjącej, gdzie zostały poddane obróbce mytej i suszone na “afrykańskich łożach”. Pijąc kawę Biri Chereka odnajdziesz w naparze nuty smakowe czarnej herbaty i bergamotki.

Nuty smakowe: czarna herbata, bergamotka

Odmiany
Heirloom
Wysokość
1700-2200m npm
Region
Yirgacheffe
Obróbka
Washed

Opis

Kawa ziarnista Etiopia Biri Chereka – 5 najważniejszych faktów

  • rośnie na wysokości ponad do 1750 – 2200m npm
  • obróbka myta (washed)
  • pochodzi z regionu Yirgacheffe
  • nuty smakowe: czarna herbata, bergamotka
  • lokalne odmiany botaniczne
    Dodatkowe informacje
    Waga brak
    Pełna nazwa

    El Gato Specialty Coffee Kawa ziarnista Ethiopia Biri Chereka

    Kraj

    Etiopia

    Punktacja SCA

    84

    Region

    Yirgacheffe

    Rodzaj kawy

    Arabica

    Odmiana

    Heirloom

    Obróbka

    Myta

    Stopień palenia ziaren

    średnio palona

    Opakowanie

    250g – z wentylem i struną

    Kawa Speciality z Etiopii

    Kawa z Etiopii z Yirgacheffe

    Kawy regionu Yirgacheffe uznawane są za jedne z najbardziej interesujących ziaren z Etiopii. Bardzo aromatyczne, często o lekkiej cielistości z wyczuwalbymi cytrusami, czy czarną herbatą.

    Uprawa i zbiory

    Małe uprawy

    W Yirgacheffe większość plantatorów, to niewielcy producenci. Zbierają oni swoje plony i zworzą do centralnych stacji myjących.

    Łączymy wiedzę z pasją

    Zaufało nam już setki klientów. Nasza przygoda z kawą rozpoczęła się od pierwszego cuppingu w Kostaryce w 2015 roku i trwa do dziś...

    Dbamy o detale

    Pakowanie Twojego zamówienia jest dla nas równie ważne jak jego zawartość. Zwracamy uwagę nawet na najmniejsze szczegóły.

    Ta strona używa plików cookies w celach analitycznych. Zakładamy, że akceptujesz naszą politykę prywatności podczas korzystania z naszej strony internetowej.