Cascara Geisha Oscarcito Panama

Złoty polski (zł) - PLN
  • Złoty polski (zł) - PLN
  • Euro (€) - EUR

Tego produktu nie ma na stanie i jest niedostępny.

  • Klubowicze mają taniej!
    Kup i zyskaj zwrot 10% wartości zamówienia na kolejne zakupy
  • Zamów przed 13:00, odbierz następnego dnia
  • Darmowa wysyłka od 149zł
  • Ocena klientów 4.9/5
  • Kawę wypalimy specjalnie dla Ciebie*
  • Jesteśmy członkiem Specialty Coffee Association
  • Posiadamy własną Palarnię kawy
  • Zakupy możesz odebrać również stacjonarnie:
  • El Gato Trzebnica ul. Daszyńskiego 40
  • El Gato Wrocław ul. Odrzańska 8
  • El Gato Wrocław ul. Zwycięska 9

* jeśli braknie nam na magazynie
** wybierz, czy mieląc kawę mamy użyć zupełnie nowego opakowania, czy mamy zmielić kawę do opakowania w którym była kawa ziarnista

Nuty smakowe 

Morela
Morela

Miód lipowy
Miód lipowy

Wiśnia
Wiśnia

Doskonała cascara z odmiany botanicznej Geisha z Panamy. Charakteryzuje się głębokim i bogatym smakiem oraz wyjatkowym aromatem.

Nuty smakowe: miód lipowy, morela, wiśnia

 

Odmiany
Geisha
Wysokość
1400 - 1550m n.p.m.
Region
Oscarcito
Obróbka

Susz z owoców kawowca Cascara Geisha Panama – 5 najważniejszych faktów

  • rośnie na wysokości do 1400 - 1550m n.p.m.
  • obróbka natural
  • pochodzi z regionu Oscarcito
  • nuty smakowe: miód lipowy, morela, wiśnia
  • Cascara z doskonałej odmiany botanicznej Geisha z Panamy
    Pełna nazwa

    El Gato Specialty Coffee Cascara Geisha Panama

    Nazwa skrócona

    Cascara Geisha Panama

    Kraj

    Panama

    Region

    Oscarcito

    Rodzaj kawy

    Arabica

    Odmiana

    Geisha

    Opakowanie

    150g

    Wysokość upraw

    1400 – 1550m n.p.m.

    Nuty smakowe

    miód lipowy, morela, wiśnia

    Cascara z Geishy z Panamy

    Co to jest Cascara?

    Cascara to wysuszona skórka kawowca. Jest to produkt uboczny kawy, który powstaje zarówno przy obróbce mytej oraz suchej. Skórkę suszy się do odpowiedniej wilgotności i sortuje. Cascara wyglądem nie przypomina liści herbaty, jest od nich przede wszystkim większa oraz jej kolor może być przeróżny. Wiele zależy tutaj od obróbki, odmiany botanicznej i kraju pochodzenia.

     

    Napar z Cascary

    Jak parzyć Cascarę?

    Cascarę można przygotować w sposób podobny jak herbatę. My w El Gato zalecamy stosować proporcję 6g / 100ml przy temperaturze 95°C. Czas zaparzania od 4-6 minut. Czym dłuższy będzie ten czas, tym napar będzie bardziej intensywny.

    Cascara a kofeina

    Czy Cascara ma kofeinę?

    Ilość kofeiny w naparze z cascary okazuje się dużo mniejsza niż w kawie. Przyjmując naszą recepturę - 6g/100ml i czasie 5min zaparzania, ilość kofeiny wynosi około 300 mg/L, co jest wartością dużo mniejszą od kawy, gdzie ilość kofeiny wacha się od 400-800 mg/L.

     

    Łączymy wiedzę z pasją

    Zaufało nam już setki klientów. Nasza przygoda z kawą rozpoczęła się od pierwszego cuppingu w Kostaryce w 2015 roku i trwa do dziś...

    Dbamy o detale

    Pakowanie Twojego zamówienia jest dla nas równie ważne jak jego zawartość. Zwracamy uwagę nawet na najmniejsze szczegóły.