Cascara Geisha Oscarcito Panama

42,00 

  • Zamów przed 13:00, odbierz następnego dnia
  • Darmowa wysyłka od 149zł
  • Ocena klientów 4.9/5
  • Kawę wypalimy specjalnie dla Ciebie*
  • Jesteśmy członkiem Specialty Coffee Association
  • Posiadamy własną Palarnię oraz Pijalnię Kawy
    we Wrocławiu i Trzebnicy

* jeśli braknie nam na magazynie

Nuty smakowe 

Morela
Morela

Miód lipowy
Miód lipowy

Wiśnia
Wiśnia

Doskonała cascara z odmiany botanicznej Geisha z Panamy. Charakteryzuje się głębokim i bogatym smakiem oraz wyjatkowym aromatem.

Nuty smakowe: miód lipowy, morela, wiśnia

 

Odmiany
Geisha
Wysokość
1400 - 1550m n.p.m.
Region
Oscarcito
Obróbka

Susz z owoców kawowca Cascara Geisha Panama – 5 najważniejszych faktów

  • rośnie na wysokości do 1400 - 1550m n.p.m.
  • obróbka natural
  • pochodzi z regionu Oscarcito
  • nuty smakowe: miód lipowy, morela, wiśnia
  • Cascara z doskonałej odmiany botanicznej Geisha z Panamy
    Waga brak
    Pełna nazwa

    El Gato Specialty Coffee Cascara Geisha Panama

    Nazwa skrócona

    Cascara Geisha Panama

    Kraj

    Panama

    Region

    Oscarcito

    Rodzaj kawy

    Arabica

    Odmiana

    Geisha

    Opakowanie

    150g – z wentylem i struną

    Wysokość upraw

    1400 – 1550m n.p.m.

    Nuty smakowe

    miód lipowy, morela, wiśnia

    Cascara z Geishy z Panamy

    Co to jest Cascara?

    Cascara to wysuszona skórka kawowca. Jest to produkt uboczny kawy, który powstaje zarówno przy obróbce mytej oraz suchej. Skórkę suszy się do odpowiedniej wilgotności i sortuje. Cascara wyglądem nie przypomina liści herbaty, jest od nich przede wszystkim większa oraz jej kolor może być przeróżny. Wiele zależy tutaj od obróbki, odmiany botanicznej i kraju pochodzenia.

     

    Napar z Cascary

    Jak parzyć Cascarę?

    Cascarę można przygotować w sposób podobny jak herbatę. My w El Gato zalecamy stosować proporcję 6g / 100ml przy temperaturze 95°C. Czas zaparzania od 4-6 minut. Czym dłuższy będzie ten czas, tym napar będzie bardziej intensywny.

    Cascara a kofeina

    Czy Cascara ma kofeinę?

    Ilość kofeiny w naparze z cascary okazuje się dużo mniejsza niż w kawie. Przyjmując naszą recepturę - 6g/100ml i czasie 5min zaparzania, ilość kofeiny wynosi około 300 mg/L, co jest wartością dużo mniejszą od kawy, gdzie ilość kofeiny wacha się od 400-800 mg/L.

     

    Łączymy wiedzę z pasją

    Zaufało nam już setki klientów. Nasza przygoda z kawą rozpoczęła się od pierwszego cuppingu w Kostaryce w 2015 roku i trwa do dziś...

    Dbamy o detale

    Pakowanie Twojego zamówienia jest dla nas równie ważne jak jego zawartość. Zwracamy uwagę nawet na najmniejsze szczegóły.

    Cascara Geisha Panama
    Cascara Geisha Oscarcito Panama
    42,00  Select options
    Ta strona używa plików cookies w celach analitycznych. Zakładamy, że akceptujesz naszą politykę prywatności podczas korzystania z naszej strony internetowej.