Brazylia Fazenda Sertao – Kawa Speciality

43,00 154,00 

Promocja Liczba sztuk Obniżka
4-pak 4 10%
Pas Kawowy 3 10%
Kawa Speciality z Brazylii
Brazylia Fazenda Sertao – Kawa Speciality

  • Zamów przed 13:00, odbierz następnego dnia
  • Darmowa wysyłka od 149zł
  • Ocena klientów 4.9/5
  • Kawę wypalimy specjalnie dla Ciebie*
  • Jesteśmy członkiem Specialty Coffee Association
  • Posiadamy własną Palarnię oraz Pijalnię Kawy
    we Wrocławiu i Trzebnicy

* jeśli braknie nam na magazynie

Nuty smakowe
Czarna jagoda
Czarna jagoda
Ciemna czekolada
Ciemna czekolada
Nuta smakowa

Kawa z plantacji Fazenda Sertão położonej w regionie Carmo de Minas w Minas Gerais w Brazylii. Właścicilem plantacji jest Nazareth Dias Peireira, której mąż porzucił studia stomatologiczne, aby wraz z nią zająć się uprawą kawy. Krzewy kawowca na plantacji rosną na zboczach wzgórz o odpowiednim nachyleniu, aby uchronić je przed wystepujacymi tam przymrozkami.

Nuty smakowe: czarne jagody, ciemna czekolada
Punktacja SCA: 84

Odmiany
Yellow Bourbon
Wysokość
1100-1450m npm
Region
Carmo de Minas Minas Gerais
Obróbka
natural

Kawa ziarnista Brazylia Sertao – 5 najważniejszych faktów

  • rośnie na wysokości do 1100-1450m npm
  • obróbka natural
  • pochodzi z regionu Carmo de Minas w Minas Gerais
  • nuty smakowe: czarna jagoda, ciemna czekolada
  • rodzinna plantacja
    Waga brak
    Pełna nazwa

    El Gato Specialty Coffee Kawa ziarnista Brazil Sertao

    Kraj

    Brazylia

    Punktacja SCA

    84

    Plantacja

    Sertao

    Region

    Carmo de Minas, Minas Gerais

    Rodzaj kawy

    Arabica

    Odmiana

    Yellow bourbon

    Obróbka

    Natural

    Stopień palenia ziaren

    średnio palona

    Opakowanie

    1kg – z wentylem i struną, 250g – z wentylem i struną

    Wysokość upraw

    1100 – 1450m n.p.m.

    Kawa Speciality z Brazylii

    Kawa z Brazylii

    Brazylisjka kawa z plantacji Sertao położonej w Carmo de Minas w regionie Minas Gerais. Plantacja jest jedną z pierwszych w regionie o bogatej rodzinnej historii.
    HISTORIA

    Rodzinna plantacja

    Właścicilem plantacji jest Nazareth Dias Peireira, której mąż porzucił studia stomatologiczne,aby wraz z nią zająć się uprawą kawy

    Uprawa kawy

    Kawa na wzgórzach

    Na plantacji średnia roczna temepratura wynosi 18ºC. Krzewy kawowce rosną tutaj na szczytach i zboczach wzgórz o odpowiednim nachyleniu, aby uchronić je przed przymrozkami. Co więcej, takie usytuowanie drzewek pozwala otrzymać dorodne owoce i uchronić się przed chorobami. To wszystko skutkuje doskonałą jakością kawy z plantacji Sertao.

    Łączymy wiedzę z pasją

    Zaufało nam już setki klientów. Nasza przygoda z kawą rozpoczęła się od pierwszego cuppingu w Kostaryce w 2015 roku i trwa do dziś...

    Dbamy o detale

    Pakowanie Twojego zamówienia jest dla nas równie ważne jak jego zawartość. Zwracamy uwagę nawet na najmniejsze szczegóły.

    Ta strona używa plików cookies w celach analitycznych. Zakładamy, że akceptujesz naszą politykę prywatności podczas korzystania z naszej strony internetowej.