Salwador Finca La Reforma – Kawa Speciality

Tego produktu nie ma na stanie i jest niedostępny.

  • Zamów przed 13:00, odbierz następnego dnia
  • Darmowa wysyłka od 149zł
  • Ocena klientów 4.9/5
  • Kawę wypalimy specjalnie dla Ciebie*
  • Jesteśmy członkiem Specialty Coffee Association
  • Posiadamy własną Palarnię oraz Pijalnię Kawy
    we Wrocławiu i Trzebnicy

* jeśli braknie nam na magazynie

Nuty smakowe 

ananas
ananas

Owoce tropikalne
Owoce tropikalne

Nuta smakowa

Finca La Reforma została założona przez Rafaela Alvareza L. w 1892 roku na zboczach wulkanu Santa Ana. Obecnie jej właścicielem jest rodzina Hermanos Alvarez Diaz. Na plantacji nasadzona jest odmiana kawy Red Bourbon, rosnąca w cieniu rodzimej roślinności z korzyścią dla gleby oraz lokalnego ptactwa. W smaku dobrze wyczuwalny ananas wraz z delikatnymi owocami tropikalnymi.

Nuty smakowe: owoce tropikalne, ananas
Punktacja SCA: 85

Odmiany
Red Bourbon
Wysokość
1400 - 1500m n.p.m.
Region
Santa Ana
Obróbka
Natural

Kawa ziarnista Salwador La Reforma – 5 najważniejszych faktów

  • rośnie na wysokości do 1400 - 1500m n.p.m.
  • obróbka Natural
  • pochodzi z regionu Santa Ana
  • nuty smakowe: owoce tropikalne, ananas
  • Plantacja o ponad 100 letniej tradycji
Pełna nazwa

El Gato Specialty Coffee Kawa ziarnista Salwador La Reforma

Nazwa skrócona

Salwador La Reforma

Kraj

Salwador

Punktacja SCA

85

Region

Santa Ana

Rodzaj kawy

Arabica

Obróbka

Natural

Stopień palenia ziaren

jasno palona

Opakowanie

250g – z wentylem i struną

Wysokość upraw

1400 – 1500m n.p.m.

Nuty smakowe

owoce tropikalne, ananas

Odmiana

Red Bourbon

Ciekawa informacja - jedna linia

Plantacja o ponad 100 letniej tradycji

KAWA SPECIALITY Z Salwadoru

Kawa z Salwadoru

Salwador, sercem kawowego świata od XIX wieku! To tu, na żyznych wulkanicznych glebach, rozwinęła się tradycja uprawy kawy, która zmieniła oblicze całego kraju. Każda ziarno niesie w sobie dziedzictwo i pasję pokoleń. Odkryj z nami, jak ta niezwykła kawa, pełna głębokiego aromatu i smaku, stała się symbolem narodowym i dumą Salwadoru!

 

Terroir

Wulkan Santa Ana

Wulkan Santa Ana w Salwadorze to nie tylko geologiczny fenomen, ale i żyzna oaza dla uprawy kawy. Jego unikalna struktura wulkaniczna i mineralna gleba sprzyjają wzrostowi kawowych ziaren o wyrafinowanym profilu smakowym. Kawy stąd charakteryzują się głębią i złożonością, które są bezpośrednim wynikiem specyficznych warunków geograficznych tego imponującego wulkanu.

Obróbka kawy

Natural

Naturalna obróbka kawy jest jedną z najstarszych i najprostszych metod obróbki ziaren kawy. Polega ona na pozostawieniu owoców kawowca (wiśni) na słońcu do momentu, aż całkowicie wyschną. W Salwadorze naturalna obróbka jest powszechną metodą obróbki kawy, szczególnie w regionach o suchym i gorącym klimacie. Jest to jeden z czynników, który przyczynia się do powstania charakterystycznego smaku i aromatu kawy z Salwadoru.

 

Łączymy wiedzę z pasją

Zaufało nam już setki klientów. Nasza przygoda z kawą rozpoczęła się od pierwszego cuppingu w Kostaryce w 2015 roku i trwa do dziś...

Dbamy o detale

Pakowanie Twojego zamówienia jest dla nas równie ważne jak jego zawartość. Zwracamy uwagę nawet na najmniejsze szczegóły.

Ta strona używa plików cookies w celach analitycznych. Zakładamy, że akceptujesz naszą politykę prywatności podczas korzystania z naszej strony internetowej.