Kenia Kijani Kiboko AA Plus – Kawa Speciality
- Klubowicze mają taniej!
Kup i zyskaj zwrot 10% wartości zamówienia na kolejne zakupy - Zamów przed 13:00, odbierz następnego dnia
- Darmowa wysyłka od 149zł
- Ocena klientów 4.9/5
- Kawę wypalimy specjalnie dla Ciebie*
- Jesteśmy członkiem Specialty Coffee Association
- Posiadamy własną Palarnię kawy
- Zakupy możesz odebrać również stacjonarnie:
- El Gato Trzebnica ul. Daszyńskiego 40
- El Gato Wrocław ul. Odrzańska 8
- El Gato Wrocław ul. Zwycięska 9
* jeśli braknie nam na magazynie
** wybierz, czy mieląc kawę mamy użyć zupełnie nowego opakowania, czy mamy zmielić kawę do opakowania w którym była kawa ziarnista
Masz pytanie? Zadzwoń lub napisz!
Odkryj fascynującą kawę ziarnistą najwyższej jakości AA Plus, pochodzącą z regionu Nyeri, zlokalizowanego w samym sercu Kenii. Region ten słynie z produkcji najlepszych kaw w kraju. Ta wyjątkowa kawa, z intensywnymi nutami smakowymi grejpfruta, rabarbaru i leśnych jagód sprawia, że każdy jej łyk jest prawdziwym doznaniem dla kubków smakowych.
Nuty smakowe: grejpftut, jagody, rabarbar
Punktacja SCA: 87
Kawa ziarnista Kawa ziarnista Kenia Kijani Kiboko – 5 najważniejszych faktów
- rośnie na wysokości do 1600-2000m n.p.m.
- obróbka Myta
- pochodzi z regionu Nyeri
- nuty smakowe: grejpftut, jagody, rabarbar
- Kawa "AA Plus" to połączenie największych ziaren kawowych z wyjątkowo bogatym i interesującym profilem smakowym, co sprawia, że jest to jedna z najwyższej jakości kaw pochodzących z Kenii.
Pełna nazwa | El Gato Specialty Coffee Kawa ziarnista Kenia Kijani Kiboko AA Plus |
---|---|
Nazwa skrócona | Kawa ziarnista Kenia Kijani Kiboko |
Kraj | Kenia |
Punktacja SCA | 87 |
Region | Nyeri |
Rodzaj kawy | Arabica |
Odmiana | Ruiru 11, SL-34, SL28 |
Obróbka | Myta |
Stopień palenia ziaren | jasno palona |
Opakowanie | 250g |
Wysokość upraw | 1600-2000m n.p.m. |
Nuty smakowe | grejpftut, jagody, rabarbar |
KAWA SPECIALITY Z Kenii
Kawa z Kenii
Kenijska kawa Speciality jest czymś więcej niż tylko napojem. To prawdziwa tajemnica natury i ludzkiej pasji, która sprawia, że każdy łyk jest niezapomnianym doznaniem smakowym. Region Nyeri słynie z produkcji najlepszych ziaren kawowych na świecie, a to za sprawą wyjątkowych warunków klimatycznych i glebowych, które nadają kawie niezwykły charakter.
Kawa w Kenii
Skąd wzięła się kawa w Kenii
W XIX wieku, gdy misjonarze chrześcijańscy przybyli do Kenii, przynosili ze sobą nie tylko nauki religijne, ale także nowe rośliny i technologie rolnicze. Byli to głównie misjonarze z Wielkiej Brytanii i Niemiec. To oni pomogli wprowadzić uprawę kawy do Kenii.
Zrównoważony rozwój
Region Nyeri
Produkcja kawy w regionie Nyeri odbywa się często w sposób zrównoważony i ekologiczny, co przyczynia się do ochrony lokalnego środowiska oraz wspierania społeczności produkcyjnych. Dlatego wybierając kawę z tego regionu, nie tylko doświadczysz niezwykłego smaku, ale także będziesz wspierać zrównoważony rozwój lokalnych społeczności i ochronę środowiska naturalnego.
Łączymy wiedzę z pasją
Zaufało nam już setki klientów. Nasza przygoda z kawą rozpoczęła się od pierwszego cuppingu w Kostaryce w 2015 roku i trwa do dziś...
Dbamy o detale
Pakowanie Twojego zamówienia jest dla nas równie ważne jak jego zawartość. Zwracamy uwagę nawet na najmniejsze szczegóły.