Kenia Kijani Kiboko AA Plus – Kawa Speciality

Tego produktu nie ma na stanie i jest niedostępny.

  • Zamów przed 13:00, odbierz następnego dnia
  • Darmowa wysyłka od 149zł
  • Ocena klientów 4.9/5
  • Kawę wypalimy specjalnie dla Ciebie*
  • Jesteśmy członkiem Specialty Coffee Association
  • Posiadamy własną Palarnię oraz Pijalnię Kawy
    we Wrocławiu i Trzebnicy

* jeśli braknie nam na magazynie

Nuty smakowe 

Grejpfrut
Grejpfrut

jagody
jagody

rabarbar
rabarbar

Odkryj fascynującą kawę ziarnistą najwyższej jakości AA Plus, pochodzącą z regionu Nyeri, zlokalizowanego w samym sercu Kenii. Region ten słynie z produkcji najlepszych kaw w kraju. Ta wyjątkowa kawa, z intensywnymi nutami smakowymi grejpfruta, rabarbaru i leśnych jagód sprawia, że każdy jej łyk jest prawdziwym doznaniem dla kubków smakowych.

Nuty smakowe: grejpftut, jagody, rabarbar
Punktacja SCA: 87

Odmiany
Ruiru 11, SL-34, SL28
Wysokość
1600-2000m n.p.m.
Region
Nyeri
Obróbka
Myta

Kawa ziarnista Kawa ziarnista Kenia Kijani Kiboko – 5 najważniejszych faktów

  • rośnie na wysokości do 1600-2000m n.p.m.
  • obróbka Myta
  • pochodzi z regionu Nyeri
  • nuty smakowe: grejpftut, jagody, rabarbar
  • Kawa "AA Plus" to połączenie największych ziaren kawowych z wyjątkowo bogatym i interesującym profilem smakowym, co sprawia, że jest to jedna z najwyższej jakości kaw pochodzących z Kenii.
    Pełna nazwa

    El Gato Specialty Coffee Kawa ziarnista Kenia Kijani Kiboko AA Plus

    Nazwa skrócona

    Kawa ziarnista Kenia Kijani Kiboko

    Kraj

    Kenia

    Punktacja SCA

    87

    Region

    Nyeri

    Rodzaj kawy

    Arabica

    Odmiana

    Ruiru 11, SL-34, SL28

    Obróbka

    Myta

    Stopień palenia ziaren

    jasno palona

    Opakowanie

    250g – z wentylem i struną

    Wysokość upraw

    1600-2000m n.p.m.

    Nuty smakowe

    grejpftut, jagody, rabarbar

    KAWA SPECIALITY Z Kenii

    Kawa z Kenii

    Kenijska kawa Speciality jest czymś więcej niż tylko napojem. To prawdziwa tajemnica natury i ludzkiej pasji, która sprawia, że każdy łyk jest niezapomnianym doznaniem smakowym. Region Nyeri słynie z produkcji najlepszych ziaren kawowych na świecie, a to za sprawą wyjątkowych warunków klimatycznych i glebowych, które nadają kawie niezwykły charakter.

     

    Kawa w Kenii

    Skąd wzięła się kawa w Kenii

    W XIX wieku, gdy misjonarze chrześcijańscy przybyli do Kenii, przynosili ze sobą nie tylko nauki religijne, ale także nowe rośliny i technologie rolnicze. Byli to głównie misjonarze z Wielkiej Brytanii i Niemiec. To oni pomogli wprowadzić uprawę kawy do Kenii.

    Zrównoważony rozwój

    Region Nyeri

    Produkcja kawy w regionie Nyeri odbywa się często w sposób zrównoważony i ekologiczny, co przyczynia się do ochrony lokalnego środowiska oraz wspierania społeczności produkcyjnych. Dlatego wybierając kawę z tego regionu, nie tylko doświadczysz niezwykłego smaku, ale także będziesz wspierać zrównoważony rozwój lokalnych społeczności i ochronę środowiska naturalnego.

     

    Łączymy wiedzę z pasją

    Zaufało nam już setki klientów. Nasza przygoda z kawą rozpoczęła się od pierwszego cuppingu w Kostaryce w 2015 roku i trwa do dziś...

    Dbamy o detale

    Pakowanie Twojego zamówienia jest dla nas równie ważne jak jego zawartość. Zwracamy uwagę nawet na najmniejsze szczegóły.

    Ta strona używa plików cookies w celach analitycznych. Zakładamy, że akceptujesz naszą politykę prywatności podczas korzystania z naszej strony internetowej.