Honduras Los Geranios – Kawa Speciality

Tego produktu nie ma na stanie i jest niedostępny.

  • Zamów przed 13:00, odbierz następnego dnia
  • Darmowa wysyłka od 149zł
  • Ocena klientów 4.9/5
  • Kawę wypalimy specjalnie dla Ciebie*
  • Jesteśmy członkiem Specialty Coffee Association
  • Posiadamy własną Palarnię Kawy
  • Posiadamy Pijalnie Kawy we Wrocławiu i Trzebnicy

* jeśli braknie nam na magazynie

Kawa ziarnista jakości Speciality z Siguatepeque w departamencie Comayagua. Rośnie w cieniu lokalej roślinności na obszarze bujnych zboczy gór Montecillos. Doskonale sprawdzi się zarówno w ekspresie, jak i metodach alternatywych.

Nuty smakowe: delikatne cytrusy, poziomki, orzech laskowy

Odmiany
Typica, Bourbon, Catuaí, Pecas, HCAFE 90, Lempira
Wysokość
1100 - 1300m npm
Region

Siguatepque

Obróbka
Washed

Kawa ziarnista Honduras Los Geranios – 5 najważniejszych faktów

  • rośnie na wysokości ponad 1100-1300m npm
  • obróbka myta 
  • pochodzi z regionu Siguatepeque
  • pochodzi od kooperatywy COHORSIL
  • kawa rosnąca w cieniu rodzimych drzew
    Pełna nazwa

    Honduras Los Geranios – Kawa Speciality

    Kraj

    Honduras

    Punktacja SCA

    84

    Nuty smakowe

    delikatne cytrusy, orzech laskowy, poziomki

    Podregion/Miasto

    Siguatepeuque

    Rodzaj kawy

    Arabica

    Odmiana

    Bourbon, Catuaí, HCAFE 90, Lempira, Paces, Typica

    Obróbka

    Myta

    Stopień palenia ziaren

    średnio palona

    Opakowanie

    250g – z wentylem i struną

    Wysokość upraw

    1100 – 1300m n.p.m

    Kawa z Hondurasu

    Kawa ziarnista z Hondurasu

    Kawa ziarnista z samego serca Ameryki Środkowej. Honduras, to kraj, który urzeka swoim pięknem. Górzyste tereny okryte niezliczonymi lasami i dżunglą z nikończącą się dziką przyrodą. Kraj określany przez wielu jako zielone płuca Ameryki Środkowej.

    Uprawa i zbiory

    Kawa uprawiana w cieniu

    Kawa z Hondurasu los Geranios uprawiana jest  na wysokościach bujnych gór w pasmach Comayagua i Montecillos w Hondurasie. Rośnie w cieniu rodzimych roślin.

    Doświadczenie

    Kawa z Hondurasu od kooperatywy COHORSIL

    Kooperatywa COHORSIL została założona w mieście Siguatepeque w departamencie Comayagua. Region ten położony jest w samym środku Hondurasu na wysokości około 1100m npm. Charakteryzuje się umiarkowanym klimatem, doskonałym dla uprawy kawy. COHORSIL to ponad czterdzieści lat doświadczenia. To również wysoka jakość oraz dbałość o szczegóły. Podczas zbiorów, kawa zbierana jest wyłącznie ręcznie z należytą starannością, aby wybrać tylko odpowiednio dojrzałe wiśnie. Po zbiorach kawa przewożona jest do lokalnego młyna.

    Łączymy wiedzę z pasją

    Zaufało nam już setki klientów. Nasza przygoda z kawą rozpoczęła się od pierwszego cuppingu w Kostaryce w 2015 roku i trwa do dziś...

    Dbamy o detale

    Pakowanie Twojego zamówienia jest dla nas równie ważne jak jego zawartość. Zwracamy uwagę nawet na najmniejsze szczegóły.

    Ta strona używa plików cookies w celach analitycznych. Zakładamy, że akceptujesz naszą politykę prywatności podczas korzystania z naszej strony internetowej.