Kostaryka Olympia – Kawa Speciality
- Zamów przed 13:00, odbierz następnego dnia
- Darmowa wysyłka od 149zł
- Ocena klientów 4.9/5
- Kawę wypalimy specjalnie dla Ciebie*
- Jesteśmy członkiem Specialty Coffee Association
- Posiadamy własną Palarnię oraz Pijalnię Kawy
we Wrocławiu i Trzebnicy
* jeśli braknie nam na magazynie
** wybierz, czy mieląc kawę mamy użyć zupełnie nowego opakowania, czy mamy zmielić kawę do opakowania w którym była kawa ziarnista
Masz pytanie? Zadzwoń lub napisz!
Wyjątkowa kawa ziarnista z regionu West Valley w Kostaryce. Niezwykle słodka i delikatna, z wyczuwalną morelą, marcepanem i czekoladą. Pochodzi z obszaru sąsiadującego z naturalnymi rezerwatami takimi jak “Reserva Forestal Peñas Blancas”, czy “Parque Nacional Volcán Poás”. Uprawiana przez drobnych rolników na wysokości do 1700m npm.
Nuty smakowe: czekolada, marcepan, morela
Punktacja SCA: 84
Kawa ziarnista Kostaryka Olympia – 5 najważniejszych faktów
- rośnie na wysokości do 1400 - 1700m n.p.m.
- obróbka Myta
- pochodzi z regionu West Valley
- nuty smakowe: czekolada, marcepan, morela
- Kawa z plantacji w regionie West Valley
Pełna nazwa | El Gato Specialty Coffee Kawa ziarnista Kostaryka Olympia |
---|---|
Nazwa skrócona | Kostaryka Olympia |
Kraj | Kostaryka |
Punktacja SCA | 84 |
Region | West Valley |
Rodzaj kawy | Arabica |
Obróbka | Myta |
Stopień palenia ziaren | średnio palona |
Opakowanie | 250g |
Wysokość upraw | 1400 – 1700m n.p.m. |
Nuty smakowe | czekolada, marcepan, morela |
Odmiana | Catuaí, Caturra |
Opakowanie do zmielenia ** | Nie mielimy / Oryginalne, Nowe +2zł (0,5 EUR) |
KAWA SPECIALITY Z Kostaryki
Kawa z Kostaryki
Kawa z wyjątkowego regionu West Valley w Kostaryce. Pochodzą stąd najwspanialsze owoce kawowca rosnące aż do 1700m npm. Starannie wyselekcjonowane i poddane odpowiedniej obróbce, aby zapewnić najwyższą jakość ziaren.
Terroir
Region West Valley
Nasza kawa speciality pochodzi z regionu West Valley, położonego obok znanych rezerwatów naturalnych "Reserva Forestal Peñas Blancas", "Parque Nacional Juan Castro Blanco" i "Parque Nacional Volcán Poás". To właśnie tutaj, na tym malowniczym obszarze, cztery miliony ton dwutlenku węgla na hektar są rocznie oczyszczane przez kawowce oraz naturalne lasy.
Morela, marcepan i czekolada
Unikalne cechy smakowe
Głównym elementem tego wyjątkowego połączenia smaków jest doskonale wyczuwalna morela. Jej słodko-kwaśny charakter dodaje kawie lekkości i przyjemnej owocowości. Połączona z delikatnym marcepanem, kawa otrzymuje subtelne, kremowe i migdałowe akcenty, które otulają podniebienie. Czekolada stanowi trzeci składnik tego harmonijnego trio smakowego. Jej intensywność jest wyczuwalna w tle, nadając kawie głębokości i bogactwa. Nuty czekolady doskonale komponują się z morelą i marcepanem, tworząc niezapomniany balans słodyczy, owocowości i wyrazistości.
Łączymy wiedzę z pasją
Zaufało nam już setki klientów. Nasza przygoda z kawą rozpoczęła się od pierwszego cuppingu w Kostaryce w 2015 roku i trwa do dziś...
Dbamy o detale
Pakowanie Twojego zamówienia jest dla nas równie ważne jak jego zawartość. Zwracamy uwagę nawet na najmniejsze szczegóły.