Kostaryka Olympia – Kawa Speciality

Złoty polski (zł) - PLN
  • Złoty polski (zł) - PLN
  • Euro (€) - EUR

Tego produktu nie ma na stanie i jest niedostępny.

  • Klubowicze mają taniej!
    Kup i zyskaj zwrot 10% wartości zamówienia na kolejne zakupy
  • Zamów przed 13:00, odbierz następnego dnia
  • Darmowa wysyłka od 149zł
  • Ocena klientów 4.9/5
  • Kawę wypalimy specjalnie dla Ciebie*
  • Jesteśmy członkiem Specialty Coffee Association
  • Posiadamy własną Palarnię kawy
  • Zakupy możesz odebrać również stacjonarnie:
    El Gato Trzebnica ul. Daszyńskiego 40
    El Gato Wrocław ul. Odrzańska 8
    El Gato Wrocław ul. Zwycięska 9

* jeśli braknie nam na magazynie

Nuty smakowe 

morela
morela

Marcepan
Marcepan

Mleczna czekolada
czekolada

Wyjątkowa kawa ziarnista z regionu West Valley w Kostaryce. Niezwykle słodka i delikatna, z wyczuwalną morelą, marcepanem i czekoladą. Pochodzi z obszaru sąsiadującego z naturalnymi rezerwatami takimi jak “Reserva Forestal Peñas Blancas”, czy “Parque Nacional Volcán Poás”. Uprawiana przez drobnych rolników na wysokości do 1700m npm.

Nuty smakowe: czekolada, marcepan, morela
Punktacja SCA: 84

Odmiany
Catuaí, Caturra
Wysokość
1400 - 1700m n.p.m.
Region
West Valley
Obróbka
Myta

Kawa ziarnista Kostaryka Olympia – 5 najważniejszych faktów

  • rośnie na wysokości do 1400 - 1700m n.p.m.
  • obróbka Myta
  • pochodzi z regionu West Valley
  • nuty smakowe: czekolada, marcepan, morela
  • Kawa z plantacji w regionie West Valley
Pełna nazwa

El Gato Specialty Coffee Kawa ziarnista Kostaryka Olympia

Nazwa skrócona

Kostaryka Olympia

Kraj

Kostaryka

Punktacja SCA

84

Region

West Valley

Rodzaj kawy

Arabica

Obróbka

Myta

Stopień palenia ziaren

średnio palona

Opakowanie

250g

Wysokość upraw

1400 – 1700m n.p.m.

Nuty smakowe

czekolada, marcepan, morela

Odmiana

Catuaí, Caturra

Opakowanie do zmielenia **

Nie mielimy / Oryginalne, Nowe +2zł (0,5 EUR)

KAWA SPECIALITY Z Kostaryki

Kawa z Kostaryki

Kawa z wyjątkowego regionu West Valley w Kostaryce. Pochodzą stąd najwspanialsze owoce kawowca rosnące aż do 1700m npm. Starannie wyselekcjonowane i poddane odpowiedniej obróbce, aby zapewnić najwyższą jakość ziaren.

 

Terroir

Region West Valley

Nasza kawa speciality pochodzi z regionu West Valley, położonego obok znanych rezerwatów naturalnych "Reserva Forestal Peñas Blancas", "Parque Nacional Juan Castro Blanco" i "Parque Nacional Volcán Poás". To właśnie tutaj, na tym malowniczym obszarze, cztery miliony ton dwutlenku węgla na hektar są rocznie oczyszczane przez kawowce oraz naturalne lasy.

Morela, marcepan i czekolada

Unikalne cechy smakowe

Głównym elementem tego wyjątkowego połączenia smaków jest doskonale wyczuwalna morela. Jej słodko-kwaśny charakter dodaje kawie lekkości i przyjemnej owocowości. Połączona z delikatnym marcepanem, kawa otrzymuje subtelne, kremowe i migdałowe akcenty, które otulają podniebienie. Czekolada stanowi trzeci składnik tego harmonijnego trio smakowego. Jej intensywność jest wyczuwalna w tle, nadając kawie głębokości i bogactwa. Nuty czekolady doskonale komponują się z morelą i marcepanem, tworząc niezapomniany balans słodyczy, owocowości i wyrazistości.

 

Łączymy wiedzę z pasją

Zaufało nam już setki klientów. Nasza przygoda z kawą rozpoczęła się od pierwszego cuppingu w Kostaryce w 2015 roku i trwa do dziś...

Dbamy o detale

Pakowanie Twojego zamówienia jest dla nas równie ważne jak jego zawartość. Zwracamy uwagę nawet na najmniejsze szczegóły.