Honduras Guara Verde – Kawa Speciality

Tego produktu nie ma na stanie i jest niedostępny.

  • Zamów przed 13:00, odbierz następnego dnia
  • Darmowa wysyłka od 149zł
  • Ocena klientów 4.9/5
  • Kawę wypalimy specjalnie dla Ciebie*
  • Jesteśmy członkiem Specialty Coffee Association
  • Posiadamy własną Palarnię oraz Pijalnię Kawy
    we Wrocławiu i Trzebnicy

* jeśli braknie nam na magazynie

Nuty smakowe

Poziomki
Poziomki
Owoce leśne
Owoce leśne
Nuta smakowa

Kawa ziarnista jakości Speciality z Hondurasu od 252 plantatorów z zachodnich departamentów kraju.takich jak El Paraiso, Santa Barbara, Lempira, Copan, Ocotepeque. Charakteryzuje się dużą słodyczą, ciekawą kwaskowatością i dobrze wyczuwalnymi owocami leśnymi oraz poziomkami.

 Nuty smakowe: owoce leśne, poziomki

Odmiany

Catuai, Caturra, Lempira, Ihcafe 90, Bourbon

Wysokość

1300-2067m npm

Region

El Paraiso, Santa Barbara, Lempira, Copan, Ocotepeque

Obróbka

Myta

Kawa ziarnista Honduras Guara Verde  – 5 najważniejszych faktów

  • rośnie na wysokości ponad 1300m npm
  • obróbka myta 
  • pochodzi z regionu El Paraiso, Santa Barbara, Lempira, Copan, Ocotepeque
  • Odmiany botaniczne: Catuai, Caturra, Lempira, Ihcafe 90, Bourbon
Pełna nazwa

Honduras Guara Verde – Kawa Speciality

Kraj

Honduras

Punktacja SCA

84,5

Nuty smakowe

owoce leśne, poziomki

Region

Copan, El Paraiso, Lempira, Ocotepeque, Santa Barbara

Rodzaj kawy

Arabica

Odmiana

Bourbon, Catuaí, Caturra, Ihcafe 90, Lempira

Obróbka

Myta

Stopień palenia ziaren

średnio palona

Opakowanie

1kg – z wentylem i struną, 250g – z wentylem i struną

Wysokość upraw

1000 – 2000m n.p.m.

Kawa z Hondurasu

Kawa ziarnista z Hondurasu

Kawa z Hondurasu Guara Verde, to po hiszpańsku zielona papuga, która nawiązuje do narodowego ptaka Hondurasu. Kawa ta pochodzi z wysokiej jakości upraw, zbiorów oraz technik obróbki stosowanych przez wybrane plantacje.

Uprawa i zbiory

Kawa Speciality z Hondurasu

Kawa Guara Verde z Hondurasu pochodzi od 252 rolików z zachodnich departamentów Hondurasu, takich jak El Paraiso, Santa Barbara, Lempira, Copan i Ocotepeque. Napar jest słodki i owocowy z delikatną kwaskowatością.

Łączymy wiedzę z pasją

Zaufało nam już setki klientów. Nasza przygoda z kawą rozpoczęła się od pierwszego cuppingu w Kostaryce w 2015 roku i trwa do dziś...

Dbamy o detale

Pakowanie Twojego zamówienia jest dla nas równie ważne jak jego zawartość. Zwracamy uwagę nawet na najmniejsze szczegóły.

Ta strona używa plików cookies w celach analitycznych. Zakładamy, że akceptujesz naszą politykę prywatności podczas korzystania z naszej strony internetowej.