Peru Finca La Despreciada Anaerobic – Kawa Speciality

72,00 

Promocja Liczba sztuk Obniżka
4-pak 4 10%
Pas Kawowy 3 10%
Kawa Speciality z Peru
Peru Finca La Despreciada Anaerobic – Kawa Speciality

  • Zamów przed 13:00, odbierz następnego dnia
  • Darmowa wysyłka od 149zł
  • Ocena klientów 4.9/5
  • Kawę wypalimy specjalnie dla Ciebie*
  • Jesteśmy członkiem Specialty Coffee Association
  • Posiadamy własną Palarnię oraz Pijalnię Kawy
    we Wrocławiu i Trzebnicy

* jeśli braknie nam na magazynie

Nuty smakowe

Grejpfrut
Grejpfrut
Markauja
Markauja
Pomarańcza
Pomarańcza

Nuty smakowe

Grejpfrut
Grejpfrut
Markauja
Markauja
Pomarańcza
Pomarańcza

Doskonała kawa z Peru jakości Speciality od słynnego Jimmiego Marin Ciriaco z regionu Central Selva, który zajął wysokie miejsce na najbardziej pretiżowych zawodach kawowych Cup of Excellence w Peru w 2020 roku. Dzięki naturalnej fermentacji beztlenowej Jimmiemu udało się uzyskać niebywały profil smakowy kawy.

Nuty smakowe: marakuja, pomarańcza, grejpfrut
Punktacja SCA: 88

Odmiany

Caturra

Wysokość

1650m npm

Region

Central Selva

Obróbka

anaerobic/natural

Kawa z Peru Finca La Despreciada Anaerobic – 5 najważniejszych faktów

  • finalistka Cup of Excellence w Peru
  • uprawiana na wysokości 1650m npm
  • obróbka natural anaerobic
  • pochodzi z regionu Central Selva
  • punktacja SCA 88

 

 

Waga brak
Pełna nazwa

Peru Finca La Despreciada Anaerobic – Kawa Speciality

Punktacja SCA

88

Kraj

Peru

Region

Selva Central

Rodzaj kawy

Arabica

Odmiana

Caturra

Nuty smakowe

grejpftut, marakuja, pomarańcza

Obróbka

Anaerobic, Natural

Wysokość upraw

1650m n.p.m.

Opakowanie

250g – z wentylem i struną

Podregion/Miasto

Selva Central

Kawa Speciality z Peru

Peru Cup of Excellence

Nasza kawa La Despreciada pochodzi od uznanego plantatora kawy Jimmiego Marin Ciriaco z Centralnej Selvy z Peru. W roku 2020 był on jednym z 36 producentów kawy, którzy zakwalifikowali się do finału konkursu Cup of Excellence.

Uprawa i zbiory

Obróbka beztlenowa

Jimmy poddał ziarna kawy obróbce beztlenowej. Po selektywnym zerwaniu wiśni i odpowiednim sortowaniu, umieścił ziarna w beczkach. Usunął tlen i zostawił na kilkanaście dni. Po tym czasie suszył je przez 18 godzin. Dzięki temu uzyskał niesamowity profil smakowy, który już teraz możesz sksztować dzięki naszemu wypałowi wg specjalnie opracowanego przez nas profilu palenia.

Kawa Speciality z Peru

Plantacja kawy w Peru

Owoce kawowca, z którego mamy tą kawę Speciality rosną na wysokości 1650m npm. Wielkość plantacji to zaledwie jeden hektar. Na plantacji zasadzono takie odmiany botaniczne jak Caturra, Catuai i Limani.

Łączymy wiedzę z pasją

Zaufało nam już setki klientów. Nasza przygoda z kawą rozpoczęła się od pierwszego cuppingu w Kostaryce w 2015 roku i trwa do dziś...

Dbamy o detale

Pakowanie Twojego zamówienia jest dla nas równie ważne jak jego zawartość. Zwracamy uwagę nawet na najmniejsze szczegóły.

Ta strona używa plików cookies w celach analitycznych. Zakładamy, że akceptujesz naszą politykę prywatności podczas korzystania z naszej strony internetowej.