Peru Finca La Despreciada Anaerobic – Kawa Speciality
- Klubowicze mają taniej!
Kup i zyskaj zwrot 10% wartości zamówienia na kolejne zakupy - Zamów przed 13:00, odbierz następnego dnia
- Darmowa wysyłka od 149zł
- Ocena klientów 4.9/5
- Kawę wypalimy specjalnie dla Ciebie*
- Jesteśmy członkiem Specialty Coffee Association
- Posiadamy własną Palarnię kawy
- Zakupy możesz odebrać również stacjonarnie:
- El Gato Trzebnica ul. Daszyńskiego 40
- El Gato Wrocław ul. Odrzańska 8
- El Gato Wrocław ul. Zwycięska 9
* jeśli braknie nam na magazynie
** wybierz, czy mieląc kawę mamy użyć zupełnie nowego opakowania, czy mamy zmielić kawę do opakowania w którym była kawa ziarnista
Masz pytanie? Zadzwoń lub napisz!
Nuty smakowe
Doskonała kawa z Peru jakości Speciality od słynnego Jimmiego Marin Ciriaco z regionu Central Selva, który zajął wysokie miejsce na najbardziej pretiżowych zawodach kawowych Cup of Excellence w Peru w 2020 roku. Dzięki naturalnej fermentacji beztlenowej Jimmiemu udało się uzyskać niebywały profil smakowy kawy.
Nuty smakowe: marakuja, pomarańcza, grejpfrut
Punktacja SCA: 88
Caturra
1650m npm
Central Selva
anaerobic/natural
Kawa z Peru Finca La Despreciada Anaerobic – 5 najważniejszych faktów
- finalistka Cup of Excellence w Peru
- uprawiana na wysokości 1650m npm
- obróbka natural anaerobic
- pochodzi z regionu Central Selva
- punktacja SCA 88
Pełna nazwa | Peru Finca La Despreciada Anaerobic – Kawa Speciality |
---|---|
Punktacja SCA | 88 |
Kraj | Peru |
Region | Selva Central |
Rodzaj kawy | Arabica |
Odmiana | Caturra |
Nuty smakowe | grejpftut, marakuja, pomarańcza |
Obróbka | Anaerobic, Natural |
Wysokość upraw | 1650m n.p.m. |
Opakowanie | 250g |
Podregion/Miasto | Selva Central |
Kawa Speciality z Peru
Peru Cup of Excellence
Nasza kawa La Despreciada pochodzi od uznanego plantatora kawy Jimmiego Marin Ciriaco z Centralnej Selvy z Peru. W roku 2020 był on jednym z 36 producentów kawy, którzy zakwalifikowali się do finału konkursu Cup of Excellence.
Uprawa i zbiory
Obróbka beztlenowa
Jimmy poddał ziarna kawy obróbce beztlenowej. Po selektywnym zerwaniu wiśni i odpowiednim sortowaniu, umieścił ziarna w beczkach. Usunął tlen i zostawił na kilkanaście dni. Po tym czasie suszył je przez 18 godzin. Dzięki temu uzyskał niesamowity profil smakowy, który już teraz możesz sksztować dzięki naszemu wypałowi wg specjalnie opracowanego przez nas profilu palenia.
Kawa Speciality z Peru
Plantacja kawy w Peru
Owoce kawowca, z którego mamy tą kawę Speciality rosną na wysokości 1650m npm. Wielkość plantacji to zaledwie jeden hektar. Na plantacji zasadzono takie odmiany botaniczne jak Caturra, Catuai i Limani.
Łączymy wiedzę z pasją
Zaufało nam już setki klientów. Nasza przygoda z kawą rozpoczęła się od pierwszego cuppingu w Kostaryce w 2015 roku i trwa do dziś...
Dbamy o detale
Pakowanie Twojego zamówienia jest dla nas równie ważne jak jego zawartość. Zwracamy uwagę nawet na najmniejsze szczegóły.