Nikaragua Las Mimosas
33,00 zł – 119,00 zł
Promocja | Liczba sztuk | Obniżka |
---|---|---|
4-pak | 4 | 10% |
- Klubowicze mają taniej!
Kup i zyskaj zwrot 10% wartości zamówienia na kolejne zakupy - Zamów przed 13:00, odbierz następnego dnia
- Darmowa wysyłka od 149zł
- Ocena klientów 4.9/5
- Kawę wypalimy specjalnie dla Ciebie*
- Jesteśmy członkiem Specialty Coffee Association
- Posiadamy własną Palarnię kawy
- Zakupy możesz odebrać również stacjonarnie:
- El Gato Trzebnica ul. Daszyńskiego 40
- El Gato Wrocław ul. Odrzańska 8
- El Gato Wrocław ul. Zwycięska 9
* jeśli braknie nam na magazynie
** wybierz, czy mieląc kawę mamy użyć zupełnie nowego opakowania, czy mamy zmielić kawę do opakowania w którym była kawa ziarnista
Masz pytanie? Zadzwoń lub napisz!
Kawa ziarnista z samego serca Nikaragui, uprawiana wzdłuż nieaktywnego wulkanu Momotombo. Znajduje się on na brzegu jeziora Lago Xolotlán, dokładnie naprzeciwko stolicy Nikaragui – Managua. Delikatne nuty cytrusowe połączone z orzechami laskowymi zatopionymi w mlecznej czekoladzie, tworzą niepowtarzalny smak.
Nuty smakowe: czekolada, delikatne cytrusy, orzech laskowy
Kawa ziarnista Nikaragua Las Mimosas – 5 najważniejszych faktów
- rośnie na wysokości do 1000 - 1300m n.p.m., 1050 - 1450m n.p.m.
- obróbka Myta
- pochodzi z regionu
- nuty smakowe: czekolada, delikatne cytrusy, orzech laskowy
- Doskonała orzeźwiająca kawa z okolic wulkanu Momotombo
Waga | brak |
---|---|
Pełna nazwa | El Gato Kawa ziarnista Nikaragua las Mimosas |
Nazwa skrócona | Nikaragua Las Mimosas |
Kraj | Nikaragua |
Rodzaj kawy | Arabica |
Obróbka | Myta |
Stopień palenia ziaren | średnio palona |
Opakowanie | 1kg, 250g |
Wysokość upraw | 1000 – 1300m n.p.m., 1050 – 1450m n.p.m. |
Nuty smakowe | czekolada, delikatne cytrusy, orzech laskowy |
Bogactwo aromatów
Kawa z Nikaragui
Kawa z Nikaragui to prawdziwa uczta dla koneserów aromatycznej kawy. Uprawiana wzdłuż zboczy uśpionego wulkanu Momotombo, rośnie w wyjątkowym mikroklimacie, który wpływa na jej wyjątkowy smak i bogactwo aromatów. Ziarna, czerpiąc z tego żyznego terenu i wpływu wulkanicznych minerałów, rozwijają złożony charakter, w którym subtelne nuty cytrusowe harmonijnie łączą się z delikatnymi akcentami orzechów laskowych, tworząc niepowtarzalne doświadczenie smakowe.
Uprawa kawy
Tradycja i innowacja
Nikaraguańscy producenci kawy łączą w swojej pracy bogatą tradycję z nowoczesnością, tworząc wyjątkowe ziarna, które zdobywają uznanie na całym świecie. Stosując starannie dobrane techniki uprawy i obróbki, z dbałością o ekosystem i zrównoważony rozwój, tworzą ziarna, które nie tylko zachwycają podniebienia, ale także odzwierciedla troskę o środowisko i lokalną społeczność.
W każdej filiżance
Tajemnice Regionu
Kawa z Nikaragui to nie tylko ziarno i później napar - to podróż po krajobrazach, historii i pasji tego urokliwego regionu. Rośnie na brzegach malowniczego jeziora Lago Xolotlán, naprzeciwko stolicy Managua, w otoczeniu mistycznych wulkanów. Każdy łyk przenosi smakosza w tę magiczną krainę, odkrywając tajemnice i historię Nikaragui w każdej aromatycznej filiżance.
Łączymy wiedzę z pasją
Zaufało nam już setki klientów. Nasza przygoda z kawą rozpoczęła się od pierwszego cuppingu w Kostaryce w 2015 roku i trwa do dziś...
Dbamy o detale
Pakowanie Twojego zamówienia jest dla nas równie ważne jak jego zawartość. Zwracamy uwagę nawet na najmniejsze szczegóły.