Nikaragua Finca San Ramon
36,00 zł – 129,00 zł
- Klubowicze mają taniej!
Kup i zyskaj zwrot 10% wartości zamówienia na kolejne zakupy - Zamów przed 13:00, odbierz następnego dnia
- Darmowa wysyłka od 149zł
- Ocena klientów 4.9/5
- Kawę wypalimy specjalnie dla Ciebie*
- Jesteśmy członkiem Specialty Coffee Association
- Posiadamy własną Palarnię kawy
- Zakupy możesz odebrać również stacjonarnie:
El Gato Trzebnica ul. Daszyńskiego 40
El Gato Wrocław ul. Odrzańska 8
El Gato Wrocław ul. Zwycięska 9
* jeśli braknie nam na magazynie
Masz pytanie? Zadzwoń lub napisz!
Kawa z plantacji Finca San Ramon, położonej w sercu Nikaragui, to hołd dla ponad stuletniej tradycji uprawy kawowca przez rodzinę Rizo, która swoją pasję przekazuje z pokolenia na pokolenie od 1896 roku. Na tej wyjątkowej plantacji owoce kawowca dojrzewają w harmonii z naturą, w cienu ponad 7000 specjalnie nasadzonych drzew.
Nuty smakowe: jaśmin, kwiaty, mleczna czekolada
Kawa ziarnista Nikaragua Finca San Ramon – 5 najważniejszych faktów
- rośnie na wysokości do > 1000m n.p.m.
- obróbka Myta
- pochodzi z regionu Finca San Ramon
- nuty smakowe: jaśmin, kwiaty, mleczna czekolada
- Kawa z plantacji dbającej o swoją społeczność
Pełna nazwa | El Gato Kawa ziarnista Nikaragua Finca San Ramon |
---|---|
Nazwa skrócona | Nikaragua Finca San Ramon |
Kraj | Nikaragua |
Rodzaj kawy | Arabica |
Obróbka | Myta |
Stopień palenia ziaren | średnio palona |
Opakowanie | 1kg, 250g |
Wysokość upraw | > 1000m n.p.m. |
Nuty smakowe | jaśmin, kwiaty, mleczna czekolada |
Plantacja | Finca San Ramon |
Podregion/Miasto | Jinotega |
Ciekawa informacja - jedna linia | Kawa z plantacji dbającej o swoją społeczność |
Jinotega
Kawa z Nikaragui
Jinotega, położona na północy od Managui, znana jest jako stolica kawy w Nikaragui. Ponad 250 tysięcy mieszkańców zamieszkuje ten region, tworząc niezwykle barwną społeczność. Od przeszło stu latrodzina Rizo zajmuje się tu uprawą kawy speciality, łącząc tradycję z nowoczesnymi technikami.
Finca San Ramon
Tradycja i innowacja
Kawa Nikaragua Finca San Ramon to niezwykła kompozycja smaków pochodząca z urokliwej, górzystej okolicy Jinotega. Ten region słynie z doskonałych warunków do uprawy kawy, co w połączeniu z unikalnymi technikami zbioru i obróbki prowadzi do powstania kawy o wyjątkowym profilu smakowym.
Obróbka kawy
Tajemnice Regionu
Proces produkcji kawy rozpoczyna się od ręcznego zbioru tylko najdojrzalszych owoców kawowca, które następnie są poddawane obróbce z minimalnym zużyciem wody, dzięki zastosowaniu technologii wirowania do usuwania miąższu. Takie podejście pozwala zaoszczędzić około 80% wody w porównaniu z tradycyjnymi metodami i eliminuje zanieczyszczenie źródeł wodnych.
Łączymy wiedzę z pasją
Zaufało nam już setki klientów. Nasza przygoda z kawą rozpoczęła się od pierwszego cuppingu w Kostaryce w 2015 roku i trwa do dziś...
Dbamy o detale
Pakowanie Twojego zamówienia jest dla nas równie ważne jak jego zawartość. Zwracamy uwagę nawet na najmniejsze szczegóły.