Indonezja Java Blawan – Kawa Speciality
- Klubowicze mają taniej!
Kup i zyskaj zwrot 10% wartości zamówienia na kolejne zakupy - Zamów przed 13:00, odbierz następnego dnia
- Darmowa wysyłka od 149zł
- Ocena klientów 4.9/5
- Kawę wypalimy specjalnie dla Ciebie*
- Jesteśmy członkiem Specialty Coffee Association
- Posiadamy własną Palarnię kawy
- Zakupy możesz odebrać również stacjonarnie:
- El Gato Trzebnica ul. Daszyńskiego 40
- El Gato Wrocław ul. Odrzańska 8
- El Gato Wrocław ul. Zwycięska 9
* jeśli braknie nam na magazynie
** wybierz, czy mieląc kawę mamy użyć zupełnie nowego opakowania, czy mamy zmielić kawę do opakowania w którym była kawa ziarnista
Masz pytanie? Zadzwoń lub napisz!
Nuty smakowe
Kawa Speciality z Indonezji. Uprawiana na płaskowyżu Ljen w prowincji Java Wschodnia z plantacji Blawan. Podczas obróbki ziaren zastosowano 36-godzinną fermentację, dzięki której uzyskano oczekiwany profil sensoryczny. Owoce kawowca są zbierane ręcznie i sortowane wg tradycyjnych metod.
Nuty smakowe: ciemna czekolada, czarny pieprz
Java Typica, USDA, Kartika, Catimor
1000-1400m npm
Ljen Plateau, East Java
Washed
Kawa ziarnista Indonezja Java Blawan – 5 najważniejszych faktów
- rośnie na wysokości ponad do 1400 npm
- obróbka myta (washed)
- pochodzi z płaskowyżu Ljen
- nuty smakowe: ciemna czekolada, czarny pieprz
- 36-godzinna fermentacja
Pełna nazwa | El Gato Specialty Coffee Kawa ziarnista Indonesia Java Blawan |
---|---|
Kraj | Indonezja |
Punktacja SCA | 82,50 |
Plantacja | Blawan |
Region | Wchodnia Java |
Rodzaj kawy | Arabica |
Odmiana | Catimor, Kartika, Typica, USDA |
Obróbka | Myta |
Stopień palenia ziaren | średnio palona |
Opakowanie | 250g |
Kawa Speciality z Indonezji
Kawa z Indonezji
Kawa z Indonezji uprawiana na płaskowyżu Ljen w Indonezji na wyspie Java. Pochodzi z plantacji Blawan. Dobrze zbalansowana o ciekawym profilu. Bardzo mocno czekoladowa z wyczuwalnym czarnym pieprzem.
Uprawa i zbiory
36-godzinna fermentacja
Podczas obróbki ziaren zastosowano 36-godzinną fermentację, dzięki której uzyskano oczekwany profil sensoryczny. Owoce kawowca są ręcznie zbierane i sortowane wg tradycyjnych metod.
Łączymy wiedzę z pasją
Zaufało nam już setki klientów. Nasza przygoda z kawą rozpoczęła się od pierwszego cuppingu w Kostaryce w 2015 roku i trwa do dziś...
Dbamy o detale
Pakowanie Twojego zamówienia jest dla nas równie ważne jak jego zawartość. Zwracamy uwagę nawet na najmniejsze szczegóły.