Indonezja Java Blawan – Kawa Speciality

Złoty polski (zł) - PLN
  • Złoty polski (zł) - PLN
  • Euro (€) - EUR

Tego produktu nie ma na stanie i jest niedostępny.

  • Zamów przed 13:00, odbierz następnego dnia
  • Darmowa wysyłka od 149zł
  • Ocena klientów 4.9/5
  • Kawę wypalimy specjalnie dla Ciebie*
  • Jesteśmy członkiem Specialty Coffee Association
  • Posiadamy własną Palarnię oraz Pijalnię Kawy
    we Wrocławiu i Trzebnicy

* jeśli braknie nam na magazynie
** wybierz, czy mieląc kawę mamy użyć zupełnie nowego opakowania, czy mamy zmielić kawę do opakowania w którym była kawa ziarnista

Nuty smakowe

Ciemna czekolada
Ciemna czekolada
Czarny pieprz
Nuta smakowa

Kawa Speciality z Indonezji. Uprawiana na płaskowyżu Ljen w prowincji Java Wschodnia z plantacji Blawan. Podczas obróbki ziaren zastosowano 36-godzinną fermentację, dzięki której uzyskano oczekiwany profil sensoryczny. Owoce kawowca są zbierane ręcznie i sortowane wg tradycyjnych metod.

Nuty smakowe: ciemna czekolada, czarny pieprz

Odmiany

Java Typica, USDA, Kartika, Catimor

Wysokość

1000-1400m npm

Region

Ljen Plateau, East Java

Obróbka

Washed

Kawa ziarnista Indonezja Java Blawan – 5 najważniejszych faktów

  • rośnie na wysokości ponad do 1400 npm
  • obróbka myta (washed)
  • pochodzi z płaskowyżu Ljen
  • nuty smakowe: ciemna czekolada, czarny pieprz
  • 36-godzinna fermentacja
    Pełna nazwa

    El Gato Specialty Coffee Kawa ziarnista Indonesia Java Blawan

    Kraj

    Indonezja

    Punktacja SCA

    82,50

    Plantacja

    Blawan

    Region

    Wchodnia Java

    Rodzaj kawy

    Arabica

    Odmiana

    Catimor, Kartika, Typica, USDA

    Obróbka

    Myta

    Stopień palenia ziaren

    średnio palona

    Opakowanie

    250g

    Kawa Speciality z Indonezji

    Kawa z Indonezji

    Kawa z Indonezji uprawiana na płaskowyżu Ljen w Indonezji na wyspie Java. Pochodzi z plantacji Blawan. Dobrze zbalansowana o ciekawym profilu. Bardzo mocno czekoladowa z wyczuwalnym czarnym pieprzem.

    Uprawa i zbiory

    36-godzinna fermentacja

    Podczas obróbki ziaren zastosowano 36-godzinną fermentację, dzięki której uzyskano oczekwany profil sensoryczny. Owoce kawowca są ręcznie zbierane i sortowane wg tradycyjnych metod.

    Łączymy wiedzę z pasją

    Zaufało nam już setki klientów. Nasza przygoda z kawą rozpoczęła się od pierwszego cuppingu w Kostaryce w 2015 roku i trwa do dziś...

    Dbamy o detale

    Pakowanie Twojego zamówienia jest dla nas równie ważne jak jego zawartość. Zwracamy uwagę nawet na najmniejsze szczegóły.