Indonezja Bali Batur Mountain – Kawa Speciality
- Klubowicze mają taniej!
Kup i zyskaj zwrot 10% wartości zamówienia na kolejne zakupy - Zamów przed 13:00, odbierz następnego dnia
- Darmowa wysyłka od 149zł
- Ocena klientów 4.9/5
- Kawę wypalimy specjalnie dla Ciebie*
- Jesteśmy członkiem Specialty Coffee Association
- Posiadamy własną Palarnię kawy
- Zakupy możesz odebrać również stacjonarnie:
- El Gato Trzebnica ul. Daszyńskiego 40
- El Gato Wrocław ul. Odrzańska 8
- El Gato Wrocław ul. Zwycięska 9
* jeśli braknie nam na magazynie
** wybierz, czy mieląc kawę mamy użyć zupełnie nowego opakowania, czy mamy zmielić kawę do opakowania w którym była kawa ziarnista
Masz pytanie? Zadzwoń lub napisz!
Kawa z okolic góry Batur na indonezyjskiej wyspie Bali. Żyzna wulkaniczna gleba, obfitość w wodę oraz odpowiedni drenaż tworzą doskonałe warunki do uprawy kawy na tym obszarze. Ziarna o najwyższej jakości GR 1 charakteryzująca się ciekawym profilem smakowym z wyczuwalną aronią oraz czekoladą.
Nuty smakowe: czekolada, aronia
Punktacja SCA: 83,50
Kawa ziarnista Indonezja Bali Batur – 5 najważniejszych faktów
- rośnie na wysokości do powyżej 1350m n.p.m.
- obróbka Myta
- pochodzi z regionu Bali
- nuty smakowe: czekolada, aronia
- Kawa z okolic góry Batur na indonezyjskiej wyspie Bali
Pełna nazwa | El Gato Specialty Coffee Kawa ziarnista Indonezja Bali Batur Mountain |
---|---|
Nazwa skrócona | Indonezja Bali Batur |
Kraj | Indonezja |
Punktacja SCA | 83,50 |
Region | Bali |
Rodzaj kawy | Arabica |
Obróbka | Myta |
Stopień palenia ziaren | średnio palona |
Opakowanie | 250g |
Wysokość upraw | powyżej 1350m n.p.m. |
Nuty smakowe | czekolada, aronia |
Odmiana | Catuaí |
KAWA SPECIALITY Z INDONEZJI
Kawa z Indonezji
Kawa z Indonezji jest znana na całym świecie ze swojego unikalnego charakteru i smaku. Indonezja jest jednym z największych producentów kawy na świecie i ma długą historię uprawy kawy sięgającą wieków.
Historia
Bali
Kawa z Bali, znana również jako "Kopi Bali", ma swoje charakterystyczne cechy. Bogata w smaku, często ma delikatne nuty owocowe i kwiatowe, które są wynikiem unikalnych warunków wzrostu na wyspie. Proces produkcji kawy na Bali jest starannie monitorowany, aby zapewnić najwyższą jakość i wyjątkowy smak.
Tradycja i kawa
Uprawa kawy na Bali
Na Bali uprawa kawy odbywa się głównie na małych plantacjach i w gospodarstwach rodzinnych. Proces uprawy kawy na Bali zazwyczaj rozpoczyna się od wybrania odpowiedniego terenu o dogodnym klimacie i żyznej glebie. Po wybraniu odpowiedniego obszaru, sadzonki kawowca są sadzone na plantacji. Kawa na Bali jest często uprawiana w cieniu drzew, co zapewnia optymalne warunki wzrostu. Drzewa te pomagają chronić kawowce przed nadmiernym nasłonecznieniem i utrzymują równowagę wilgotności gleby.
Łączymy wiedzę z pasją
Zaufało nam już setki klientów. Nasza przygoda z kawą rozpoczęła się od pierwszego cuppingu w Kostaryce w 2015 roku i trwa do dziś...
Dbamy o detale
Pakowanie Twojego zamówienia jest dla nas równie ważne jak jego zawartość. Zwracamy uwagę nawet na najmniejsze szczegóły.