Kolumbia Luis Anibal Calderon Anaerobic – Kawa Speciality
89,00 zł – 91,00 zł
- Zamów przed 13:00, odbierz następnego dnia
- Darmowa wysyłka od 149zł
- Ocena klientów 4.9/5
- Kawę wypalimy specjalnie dla Ciebie*
- Jesteśmy członkiem Specialty Coffee Association
- Posiadamy własną Palarnię oraz Pijalnię Kawy
we Wrocławiu i Trzebnicy
* jeśli braknie nam na magazynie
** wybierz, czy mieląc kawę mamy użyć zupełnie nowego opakowania, czy mamy zmielić kawę do opakowania w którym była kawa ziarnista
Masz pytanie? Zadzwoń lub napisz!
Kawa z plantacji Villa Betulia, której właścicielem jest Luis Anibal Calderon. Owoce kawowca zostały poddane 40 godzinnej fermentacji beztlenowej, aby później suszyć się na słońcu do czasu uzyskania odpowiedniej wilgotności. Odmiany botaniczne, która wypalilśmy dla Ciebie, to unikalne rodzime odmiany z Etiopii, których nasadzenie w Kolumbii jest niespotykaną rzadkością.
To wielkie wyzwanie, do którego potrzebna jest niezwykła wiedza oraz odwaga. Z tym wyzwaniem zmierzył się Luis Anibal Calderon, a efekt tego wyzwania przygotowaliśmy właśnie dla Ciebie.
Nuty smakowe: poziomka, ananas, melasa
Kawa ziarnista Kolumbia Luis Anibal Calderon Anaerobic Ethiopian Hairloom – 5 najważniejszych faktów
- rośnie na wysokości do 1500 - 2110m n.p.m.
- obróbka Anaerobic, Natural
- pochodzi z regionu
- nuty smakowe: poziomka, ananas, melasa
- Prawdziwy rarytas - ziarna z rodzimych odmiany z Etiopii nasadzone w Kolumbi!
Waga | brak |
---|---|
Pełna nazwa | El Gato Kawa ziarnista Kolumbia Luis Anibal Calderon Anaerobic Ethiopian Hairloom |
Nazwa skrócona | Kolumbia Luis Anibal Calderon Anaerobic Ethiopian Hairloom |
Kraj | Kolumbia |
Rodzaj kawy | Arabica |
Obróbka | Anaerobic, Natural |
Stopień palenia ziaren | jasno palona |
Opakowanie | 200g |
Wysokość upraw | 1500 – 2110m n.p.m. |
Nuty smakowe | poziomka, ananas, melasa |
Odmiana | Hairloom |
Punktacja SCA | 89 |
Opakowanie do zmielenia ** | Nie mielimy / Oryginalne, Nowe +2zł (0,5 EUR) |
Łączymy wiedzę z pasją
Zaufało nam już setki klientów. Nasza przygoda z kawą rozpoczęła się od pierwszego cuppingu w Kostaryce w 2015 roku i trwa do dziś...
Dbamy o detale
Pakowanie Twojego zamówienia jest dla nas równie ważne jak jego zawartość. Zwracamy uwagę nawet na najmniejsze szczegóły.