Honduras La Fortuna Microlot – Kawa Speciality

Tego produktu nie ma na stanie i jest niedostępny.

  • Zamów przed 13:00, odbierz następnego dnia
  • Darmowa wysyłka od 149zł
  • Ocena klientów 4.9/5
  • Kawę wypalimy specjalnie dla Ciebie*
  • Jesteśmy członkiem Specialty Coffee Association
  • Posiadamy własną Palarnię oraz Pijalnię Kawy
    we Wrocławiu i Trzebnicy

* jeśli braknie nam na magazynie

Nuty smakowe

Pomarańcza
Pomarańcza
Róża
Róża
Nuta smakowa

Kawa ziarnista jakości Speciality to microlot z plantacji Finca La Fortuna w położonej na zachodnim krańcu Hondurasu, tuż przy granicy z Gwatemalą i Salwadorem. Plantacja prowadzona jest przez rodzinę Garcia od ponad 10 lat. Produkują zaledwie 200 worków kawy Speciality rocznie.

 Nuty smakowe: pomarańcza, róża

Odmiany

Parainema, Lempira, Costa Rica 95

Wysokość

1650m npm

Region

Ocotepeque, Plan del Rancho, Sinuapa

Obróbka
Washed

Kawa ziarnista Honduras La Fortuna  – 5 najważniejszych faktów

  • rośnie na wysokości ponad 1650m npm
  • obróbka myta 
  • pochodzi z regionu Ocotepeque, Plan del Rancho, Sinuapa
  • Finca La Fortuna zarządzana przez rodzinę Garcia
  • Odmiany botaniczne: Parainema, Lempira, Costa Rica 95
    Pełna nazwa

    Honduras Finca La Fortuna Microlot – Kawa Speciality

    Kraj

    Honduras

    Punktacja SCA

    84,5

    Nuty smakowe

    pomarańcza, róża

    Podregion/Miasto

    Plan del Rancho, Sinuapa

    Region

    Ocotepeque

    Rodzaj kawy

    Arabica

    Odmiana

    Costa Rica 95, Lempira, Parainema

    Obróbka

    Myta

    Stopień palenia ziaren

    średnio palona

    Opakowanie

    250g – z wentylem i struną

    Wysokość upraw

    1650m n.p.m.

    Kawa z Hondurasu

    Kawa ziarnista z Hondurasu

    Kawa Speciality z Hondurasu to prawdziwy microlot. W aktualnym okresie zbiorów wyprodukowano jedynie 200 worków ziaren w plantacji Finca La Fortuna.

    Uprawa i zbiory

    Kawa Speciality z Hondurasu

    Zmiany klimatyczne w regionie spowodowały możliwość uprawy kawy na wysokości 1650m npm. Rośnie ona na wielu małych plantacjach rozlokowanych na zboczach gór o sprzyjającym klimacie. Główne odmiany botaniczne stosowane tutaj, to przede wszystkim Pareinema, Lempira i Costa Rica 95.

    Łączymy wiedzę z pasją

    Zaufało nam już setki klientów. Nasza przygoda z kawą rozpoczęła się od pierwszego cuppingu w Kostaryce w 2015 roku i trwa do dziś...

    Dbamy o detale

    Pakowanie Twojego zamówienia jest dla nas równie ważne jak jego zawartość. Zwracamy uwagę nawet na najmniejsze szczegóły.

    Ta strona używa plików cookies w celach analitycznych. Zakładamy, że akceptujesz naszą politykę prywatności podczas korzystania z naszej strony internetowej.