Honduras Los Geranios – Kawa Speciality
- Zamów przed 13:00, odbierz następnego dnia_
- Darmowa wysyłka od 149zł
- Ocena klientów 4.9/5
- Kawę wypalimy specjalnie dla Ciebie*
- Jesteśmy członkiem Specialty Coffee Association
- Posiadamy własną Palarnię Kawy
- Posiadamy Pijalnie Kawy we Wrocławiu i Trzebnicy
* jeśli braknie nam na magazynie
Masz pytanie?
Zadzwoń lub napisz - czekamy!
665 951 563
info@elgatocafe.pl
Kawa ziarnista jakości Speciality z Siguatepeque w departamencie Comayagua. Rośnie w cieniu lokalej roślinności na obszarze bujnych zboczy gór Montecillos. Doskonale sprawdzi się zarówno w ekspresie, jak i metodach alternatywych.
Nuty smakowe: delikatne cytrusy, poziomki, orzech laskowy
Siguatepque
Kawa ziarnista Honduras Los Geranios – 5 najważniejszych faktów
- rośnie na wysokości ponad 1100-1300m npm
- obróbka myta
- pochodzi z regionu Siguatepeque
- pochodzi od kooperatywy COHORSIL
- kawa rosnąca w cieniu rodzimych drzew
Pełna nazwa | Honduras Los Geranios – Kawa Speciality |
---|---|
Kraj | Honduras |
Punktacja SCA | 84 |
Nuty smakowe | delikatne cytrusy, orzech laskowy, poziomki |
Podregion/Miasto | Siguatepeuque |
Rodzaj kawy | Arabica |
Odmiana | Bourbon, Catuaí, HCAFE 90, Lempira, Paces, Typica |
Obróbka | Myta |
Stopień palenia ziaren | średnio palona |
Opakowanie | 250g |
Wysokość upraw | 1100 – 1300m n.p.m |
Kawa z Hondurasu
Kawa ziarnista z Hondurasu
Kawa ziarnista z samego serca Ameryki Środkowej. Honduras, to kraj, który urzeka swoim pięknem. Górzyste tereny okryte niezliczonymi lasami i dżunglą z nikończącą się dziką przyrodą. Kraj określany przez wielu jako zielone płuca Ameryki Środkowej.
Uprawa i zbiory
Kawa uprawiana w cieniu
Kawa z Hondurasu los Geranios uprawiana jest na wysokościach bujnych gór w pasmach Comayagua i Montecillos w Hondurasie. Rośnie w cieniu rodzimych roślin.
Doświadczenie
Kawa z Hondurasu od kooperatywy COHORSIL
Kooperatywa COHORSIL została założona w mieście Siguatepeque w departamencie Comayagua. Region ten położony jest w samym środku Hondurasu na wysokości około 1100m npm. Charakteryzuje się umiarkowanym klimatem, doskonałym dla uprawy kawy. COHORSIL to ponad czterdzieści lat doświadczenia. To również wysoka jakość oraz dbałość o szczegóły. Podczas zbiorów, kawa zbierana jest wyłącznie ręcznie z należytą starannością, aby wybrać tylko odpowiednio dojrzałe wiśnie. Po zbiorach kawa przewożona jest do lokalnego młyna.
Łączymy wiedzę z pasją
Zaufało nam już setki klientów. Nasza przygoda z kawą rozpoczęła się od pierwszego cuppingu w Kostaryce w 2015 roku i trwa do dziś...
Dbamy o detale
Pakowanie Twojego zamówienia jest dla nas równie ważne jak jego zawartość. Zwracamy uwagę nawet na najmniejsze szczegóły.