Brazylia Mantiqueira – Kawa Speciality
47,00 zł – 169,00 zł
Promocja | Liczba sztuk | Obniżka |
---|---|---|
4-pak | 4 | 10% |
- Zamów przed 13:00, odbierz następnego dnia
- Darmowa wysyłka od 149zł
- Ocena klientów 4.9/5
- Kawę wypalimy specjalnie dla Ciebie*
- Jesteśmy członkiem Specialty Coffee Association
- Posiadamy własną Palarnię oraz Pijalnię Kawy
we Wrocławiu i Trzebnicy
* jeśli braknie nam na magazynie
** wybierz, czy mieląc kawę mamy użyć zupełnie nowego opakowania, czy mamy zmielić kawę do opakowania w którym była kawa ziarnista
Masz pytanie? Zadzwoń lub napisz!
Kawa jakości Specialty z południowej części Sul de Minas, regionu słynącego z doskonałej jakości kawy. Zachwyci cię nutami orzecha włoskiego, mlecznej czekolady i karmelu. Uprawiana na plantacji Carmo Estate przez rodzinę Junqueira od 30 lat z troską o ludzi i środowisko.
Nuty smakowe: karmel, mleczna czekolada, orzech włoski
Punktacja SCA: 83
Kawa ziarnista Brazylia Mantiquiera – 5 najważniejszych faktów
- rośnie na wysokości do 1200m npm
- obróbka Pulped natural
- pochodzi z regionu Sul de Minas, Heliodora Carmo Estate
- nuty smakowe: karmel, mleczna czekolada, orzech włoski
- Kawa z certyfikowanej plantacji.
Waga | brak |
---|---|
Pełna nazwa | El Gato Specialty Coffee Kawa ziarnista Brazylia Mantiquiera |
Nazwa skrócona | Brazylia Mantiquiera |
Kraj | Brazylia |
Punktacja SCA | 83 |
Region | Sul de Minas, Heliodora |
Rodzaj kawy | Arabica |
Obróbka | Pulped natural |
Stopień palenia ziaren | średnio palona |
Opakowanie | 1kg, 250g |
Wysokość upraw | 1200m npm |
Nuty smakowe | karmel, mleczna czekolada, orzech włoski |
Odmiana | Bourbon, Arabica |
Plantacja | Carmo Estate |
Opakowanie do zmielenia ** | Nie mielimy / Oryginalne, Nowe +2zł (0,5 EUR) |
Tradycja, dziedzictwo, jakość
Rodzinne dziedzictwo kawy
Od ponad 150 lat rodzina Junqueira poświęca się uprawie kawy. Jako tradycyjni plantatorzy z południowej części stanu Minas Gerais, od ponad trzech dekad dbają o najwyższą jakość kaw uprawianych na farmie Carmo Estate. Połączenie naturalnych warunków, żyznej gleby i starannie dobranych odmian kawowca, a także szkoleń pracowników oraz nowoczesnego zaplecza, wszystko to przyczynia się do wyjątkowej jakości kaw Carmo Estate.
Certyfikaty, środowisko
Zrównoważona produkcja
Carmo Estate stawia na dużą dbałość o szczegóły, aby oferować najlepsze kawy naturalne, pulped natural oraz po innych obróbkach. By stale doskonalić swoje procesy, farma przyjęła standardy Brazylijskiego Stowarzyszenia Kawy oraz certyfikację UTZ. Kawa w Carmo Estate produkowana jest zgodnie z surowymi standardami tych certyfikatów oraz rodzinnymi tradycjami, co pozwala na ochronę środowiska i zapewnienie dobrej jakości życia wszystkim pracownikom zaangażowanym w procesy produkcyjne.
Wysokość, odmiany, plon
Warunki uprawy i odmiany kaw
Kawy Carmo Estate rosną na wysokościach od 950 do 1200 metrów n.p.m., gdzie każde drzewko otrzymuje najlepszą możliwą opiekę w celu utrzymania jego zdrowia i maksymalnej wydajności. Na 220 hektarach plantacji uprawiane są odmiany takie jak Mondo Novo, Catuaí, Catucaí, Bourbon, Acaiá i Icatú. Połączenie starannego zarządzania z doskonałymi warunkami wzrostu przekłada się na przeciętny plon wynoszący 40 worków z hektara, co jest ponad dwukrotnie wyższe niż średnia krajowa.
Łączymy wiedzę z pasją
Zaufało nam już setki klientów. Nasza przygoda z kawą rozpoczęła się od pierwszego cuppingu w Kostaryce w 2015 roku i trwa do dziś...
Dbamy o detale
Pakowanie Twojego zamówienia jest dla nas równie ważne jak jego zawartość. Zwracamy uwagę nawet na najmniejsze szczegóły.