Etiopia Biri Chereka – Kawa Speciality

Złoty polski (zł) - PLN
  • Złoty polski (zł) - PLN
  • Euro (€) - EUR

Tego produktu nie ma na stanie i jest niedostępny.

  • Zamów przed 13:00, odbierz następnego dnia
  • Darmowa wysyłka od 149zł
  • Ocena klientów 4.9/5
  • Kawę wypalimy specjalnie dla Ciebie*
  • Jesteśmy członkiem Specialty Coffee Association
  • Posiadamy własną Palarnię oraz Pijalnię Kawy
    we Wrocławiu i Trzebnicy

* jeśli braknie nam na magazynie
** wybierz, czy mieląc kawę mamy użyć zupełnie nowego opakowania, czy mamy zmielić kawę do opakowania w którym była kawa ziarnista

Nuty smakowe
Czarna herbata
Czarna herbata
Bergamotka
Bergamotka
Nuta smakowa

Kawa Speciality z regionu Yirgacheffe w Etiopii pochodząca od wielu małych plantatorów. Uprawiana na wysokości do 2200m npm. Owoce kawowca zostały tutaj zebrane i zwiezione do stacji myjącej, gdzie zostały poddane obróbce mytej i suszone na “afrykańskich łożach”. Pijąc kawę Biri Chereka odnajdziesz w naparze nuty smakowe czarnej herbaty i bergamotki.

Nuty smakowe: czarna herbata, bergamotka

Odmiany
Heirloom
Wysokość
1700-2200m npm
Region
Yirgacheffe
Obróbka
Washed

Kawa ziarnista Etiopia Biri Chereka – 5 najważniejszych faktów

  • rośnie na wysokości ponad do 1750 – 2200m npm
  • obróbka myta (washed)
  • pochodzi z regionu Yirgacheffe
  • nuty smakowe: czarna herbata, bergamotka
  • lokalne odmiany botaniczne
    Pełna nazwa

    El Gato Specialty Coffee Kawa ziarnista Ethiopia Biri Chereka

    Kraj

    Etiopia

    Punktacja SCA

    84

    Region

    Yirgacheffe

    Rodzaj kawy

    Arabica

    Odmiana

    Heirloom

    Obróbka

    Myta

    Stopień palenia ziaren

    średnio palona

    Opakowanie

    250g

    Kawa Speciality z Etiopii

    Kawa z Etiopii z Yirgacheffe

    Kawy regionu Yirgacheffe uznawane są za jedne z najbardziej interesujących ziaren z Etiopii. Bardzo aromatyczne, często o lekkiej cielistości z wyczuwalbymi cytrusami, czy czarną herbatą.

    Uprawa i zbiory

    Małe uprawy

    W Yirgacheffe większość plantatorów, to niewielcy producenci. Zbierają oni swoje plony i zworzą do centralnych stacji myjących.

    Łączymy wiedzę z pasją

    Zaufało nam już setki klientów. Nasza przygoda z kawą rozpoczęła się od pierwszego cuppingu w Kostaryce w 2015 roku i trwa do dziś...

    Dbamy o detale

    Pakowanie Twojego zamówienia jest dla nas równie ważne jak jego zawartość. Zwracamy uwagę nawet na najmniejsze szczegóły.