Kawa ziarnista bezkofeinowa Etiopia Sidama CO2 Decaf

Złoty polski (zł) - PLN
  • Złoty polski (zł) - PLN
  • Euro (€) - EUR

Tego produktu nie ma na stanie i jest niedostępny.

  • Klubowicze mają taniej!
    Kup i zyskaj zwrot 10% wartości zamówienia na kolejne zakupy
  • Zamów przed 13:00, odbierz następnego dnia
  • Darmowa wysyłka od 149zł
  • Ocena klientów 4.9/5
  • Kawę wypalimy specjalnie dla Ciebie*
  • Jesteśmy członkiem Specialty Coffee Association
  • Posiadamy własną Palarnię kawy
  • Zakupy możesz odebrać również stacjonarnie:
    El Gato Trzebnica ul. Daszyńskiego 40
    El Gato Wrocław ul. Odrzańska 8
    El Gato Wrocław ul. Zwycięska 9

* jeśli braknie nam na magazynie

Nuty smakowe 

Mleczna czekolada
czekolada

cukier trzcinowy
cukier trzcinowy

cytrusy
cytrusy

Odkryj nową bezkofeinową kawę z regionu Sidama z Etiopii. Dzięki unikalnemu procesowi dekofeinizacji CO2, ziarna zachowują swój naturalny aromat i smak. Zbalansowany profil smakowy, mocno czekoladowy, a zarazem wyjątkowo delikatny z odrobiną cytrusów i cukru trzcinowego.

Nuty smakowe: cukier trzcinowy, czekolada, delikatne cytrusy

Odmiany
Heirloom
Wysokość
1500 - 2200m n.p.m.
Region
Sidama
Obróbka
Myta

Kawa ziarnista Etiopia Sidama bezkofeinowa – 5 najważniejszych faktów

  • rośnie na wysokości do 1500 - 2200m n.p.m.
  • obróbka Myta
  • pochodzi z regionu Sidama
  • nuty smakowe: cukier trzcinowy, czekolada, delikatne cytrusy
  • Doskonała kawa z regionu Sidama w Etiopii
Pełna nazwa

El Gato Kawa ziarnista Etiopia Sidama – kawa bezkofeinowa

Nazwa skrócona

Etiopia Sidama bezkofeinowa

Kraj

Etiopia

Region

Sidama

Rodzaj kawy

Arabica

Stopień palenia ziaren

średnio palona

Opakowanie

250g

Nuty smakowe

cukier trzcinowy, czekolada, delikatne cytrusy

Wysokość upraw

1500 – 2200m n.p.m.

Odmiana

Heirloom

Obróbka

Myta

CO2

Aromatyczna podróż bez kofeiny

Kawa Etiopia Sidama CO₂ Decaf to wyjątkowa propozycja dla miłośników delikatnych, owocowych aromatów, którzy chcą ograniczyć spożycie kofeiny bez kompromisów w smaku. Ziarna pochodzą z regionu Sidama — jednego z najsłynniejszych obszarów uprawy kawy w Etiopii. Znajdziesz tu nuty czekolady i delikatnych cytrusów

 

Kawa bez kofeiny

Naturalna dekofeinizacja metodą CO₂

Proces dekofeinizacji odbywa się przy użyciu naturalnego dwutlenku węgla (CO₂), bez użycia rozpuszczalników chemicznych. To najbardziej ekologiczna i łagodna metoda, która pozwala zachować pełnię aromatu i charakteru ziaren. Kawa nie traci swoich walorów smakowych, ponieważ CO₂ selektywnie usuwa kofeinę, pozostawiając olejki eteryczne i związki aromatyczne. Dzięki temu możesz cieszyć się filiżanką o złożonym profilu bez efektu pobudzenia.

Naturalna głębia smaku

Świeżo palona w stylu El Gato

W naszej palarni wypalamy Etiopię Sidama CO₂ Decaf z precyzją i szacunkiem do surowca. Dzięki średniemu wypałowi ziarna uzyskują zbalansowaną kwasowość i kremowe body, które idealnie nadają się do przelewu i alternatywnych metod parzenia. To doskonały wybór dla osób, które chcą cieszyć się pełnią smaku o każdej porze dnia — nawet wieczorem. Wybierając El Gato, wybierasz jakość, świeżość i odpowiedzialność.

 

Łączymy wiedzę z pasją

Zaufało nam już setki klientów. Nasza przygoda z kawą rozpoczęła się od pierwszego cuppingu w Kostaryce w 2015 roku i trwa do dziś...

Dbamy o detale

Pakowanie Twojego zamówienia jest dla nas równie ważne jak jego zawartość. Zwracamy uwagę nawet na najmniejsze szczegóły.