Etiopia Guji Shakiso – Kawa Speciality

Tego produktu nie ma na stanie i jest niedostępny.

  • Zamów przed 13:00, odbierz następnego dnia
  • Darmowa wysyłka od 149zł
  • Ocena klientów 4.9/5
  • Kawę wypalimy specjalnie dla Ciebie*
  • Jesteśmy członkiem Specialty Coffee Association
  • Posiadamy własną Palarnię oraz Pijalnię Kawy
    we Wrocławiu i Trzebnicy

* jeśli braknie nam na magazynie

Nuty smakowe 

Mleczna czekolada
Mleczna czekolada

Cukier trzcinowy

Wyjątkowa kawa z regionu Guji w Etiopii. Uprawiana na wysokości 2100m npm przez niewielkich plantatorów. Po zbiorach owoce kawowca obrabiane są w stacji myjącej Adola w Bore. Jej właścicielem jest Zelal Aldo, znany z dobrej współpracy z lokalną społecznością. W smaku wyczujesz czekoladę połączoną z cukrem trzcinowym i delikatnym jaśminem.

Nuty smakowe: cukier trzcinowy, czekolada, jaśmin
Punktacja SCA: 81

Odmiany
Heirloom
Wysokość
2100m n.p.m.
Region
Guji
Obróbka
Myta

Kawa ziarnista Kawa ziarnista Etiopia Guji Shakiso – 5 najważniejszych faktów

  • rośnie na wysokości do 2100m n.p.m.
  • obróbka Myta
  • pochodzi z regionu Guji
  • nuty smakowe: cukier trzcinowy, czekolada, jaśmin
  • Kawa z Guji to himalajskie wyzwanie smaku: owocowa symfonia na etiopskich wysokościach!
    Pełna nazwa

    El Gato Specialty Coffee Kawa ziarnista Etiopia Guji Shakiso

    Nazwa skrócona

    Kawa ziarnista Etiopia Guji Shakiso

    Kraj

    Etiopia

    Punktacja SCA

    81

    Region

    Guji

    Rodzaj kawy

    Arabica

    Odmiana

    Heirloom

    Obróbka

    Myta

    Stopień palenia ziaren

    średnio palona

    Opakowanie

    250g – z wentylem i struną

    Wysokość upraw

    2100m n.p.m.

    Nuty smakowe

    cukier trzcinowy, czekolada, jaśmin

    KAWA SPECIALITY Z Kenii

    Kawa z Etiopii

    Kawa z Etiopii, uznawana za jedną z najlepszych na świecie, pochodzi z miejsca uważanego za kolebkę kawy. Zróżnicowany klimat i bogate gleby dają jej unikalny profil smakowy. Etiopskie ziarna, często uprawiane na wysokościach przekraczających 2000 metrów, charakteryzują się intensywnością i złożonością smaku.

     

    Kawa w Etiopii

    Skąd wzięła się kawa w Etiopii

    Według legendy, kawa została odkryta przez pastucha imieniem Kaldi, który zauważył niezwykłą energię swoich kóz po zjedzeniu czerwonych jagód z pewnego krzewu. To właśnie te jagody stały się początkiem globalnej podróży kawy.

    Zrównoważony rozwój

    Region Guji

    Produkcja kawy w regionie Nyeri odbywa się często w sposób zrównoważony i ekologiczny, co przyczynia się do ochrony lokalnego środowiska oraz wspierania społeczności produkcyjnych. Dlatego wybierając kawę z tego regionu, nie tylko doświadczysz niezwykłego smaku, ale także będziesz wspierać zrównoważony rozwój lokalnych społeczności i ochronę środowiska naturalnego.

     

    Łączymy wiedzę z pasją

    Zaufało nam już setki klientów. Nasza przygoda z kawą rozpoczęła się od pierwszego cuppingu w Kostaryce w 2015 roku i trwa do dziś...

    Dbamy o detale

    Pakowanie Twojego zamówienia jest dla nas równie ważne jak jego zawartość. Zwracamy uwagę nawet na najmniejsze szczegóły.

    Ta strona używa plików cookies w celach analitycznych. Zakładamy, że akceptujesz naszą politykę prywatności podczas korzystania z naszej strony internetowej.