Cascara Kolumbia Geisha Bourbon Tabi

36,00 

Złoty polski (zł) - PLN
  • Złoty polski (zł) - PLN
  • Euro (€) - EUR

  • Klubowicze mają taniej!
    Kup i zyskaj zwrot 10% wartości zamówienia na kolejne zakupy
  • Zamów przed 13:00, odbierz następnego dnia
  • Darmowa wysyłka od 149zł
  • Ocena klientów 4.9/5
  • Kawę wypalimy specjalnie dla Ciebie*
  • Jesteśmy członkiem Specialty Coffee Association
  • Posiadamy własną Palarnię kawy
  • Zakupy możesz odebrać również stacjonarnie:
    El Gato Trzebnica ul. Daszyńskiego 40
    El Gato Wrocław ul. Odrzańska 8
    El Gato Wrocław ul. Zwycięska 9

* jeśli braknie nam na magazynie

Nuty smakowe 

Hibiskus
Hibiskus

dzika róża
dzika róża

Wiśnia
Wiśnia

Doskonała cascara z odmiany botanicznej Geisha, Bourbon i Tabi z Kolumbii. Charakteryzuje się głębokim i bogatym smakiem oraz wyjatkowym aromatem.

Nuty smakowe: hibiskus, wiśnia, dzika róża

 

Odmiany
Bourbon, Geisha, Tabi
Wysokość
1400 - 1550m n.p.m.
Region
Obróbka

Susz z owoców kawowca Cascara Colombia Geisha Bourbon Tabi – 5 najważniejszych faktów

  • rośnie na wysokości do 1400 - 1550m n.p.m.
  • obróbka natural
  • pochodzi z regionu
  • nuty smakowe: hibiskus, wiśnia, dzika róża
  • Cascara z doskonałej odmiany botanicznej Geisha, Bourbon i Tabi
    Waga brak
    Pełna nazwa

    El Gato Cascara Colombia Geisha Bourbon Tabi

    Nazwa skrócona

    Cascara Colombia Geisha Bourbon Tabi

    Kraj

    Kolumbia

    Rodzaj kawy

    Arabica

    Odmiana

    Bourbon, Geisha, Tabi

    Opakowanie

    150g

    Wysokość upraw

    1400 – 1550m n.p.m.

    Nuty smakowe

    hibiskus, wiśnia, dzika róża

    Cascara z Geishy z Kolumbii

    Co to jest Cascara?

    Cascara to wysuszona skórka kawowca. Jest to produkt uboczny kawy, który powstaje zarówno przy obróbce mytej oraz suchej. Skórkę suszy się do odpowiedniej wilgotności i sortuje. Cascara wyglądem nie przypomina liści herbaty, jest od nich przede wszystkim większa oraz jej kolor może być przeróżny. Wiele zależy tutaj od obróbki, odmiany botanicznej i kraju pochodzenia.

     

    Napar z Cascary

    Jak parzyć Cascarę?

    Cascarę można przygotować w sposób podobny jak herbatę. My w El Gato zalecamy stosować proporcję 6g / 100ml przy temperaturze 95°C. Czas zaparzania od 4-6 minut. Czym dłuższy będzie ten czas, tym napar będzie bardziej intensywny.

    Cascara a kofeina

    Czy Cascara ma kofeinę?

    Ilość kofeiny w naparze z cascary okazuje się dużo mniejsza niż w kawie. Przyjmując naszą recepturę - 6g/100ml i czasie 5min zaparzania, ilość kofeiny wynosi około 300 mg/L, co jest wartością dużo mniejszą od kawy, gdzie ilość kofeiny wacha się od 400-800 mg/L.

     

    Łączymy wiedzę z pasją

    Zaufało nam już setki klientów. Nasza przygoda z kawą rozpoczęła się od pierwszego cuppingu w Kostaryce w 2015 roku i trwa do dziś...

    Dbamy o detale

    Pakowanie Twojego zamówienia jest dla nas równie ważne jak jego zawartość. Zwracamy uwagę nawet na najmniejsze szczegóły.

    Cascara
    Cascara Kolumbia Geisha Bourbon Tabi
    36,00  Select options