Cascara Kolumbia Geisha Bourbon Tabi
36,00 zł
- Klubowicze mają taniej!
Kup i zyskaj zwrot 10% wartości zamówienia na kolejne zakupy - Zamów przed 13:00, odbierz następnego dnia
- Darmowa wysyłka od 149zł
- Ocena klientów 4.9/5
- Kawę wypalimy specjalnie dla Ciebie*
- Jesteśmy członkiem Specialty Coffee Association
- Posiadamy własną Palarnię kawy
- Zakupy możesz odebrać również stacjonarnie:
El Gato Trzebnica ul. Daszyńskiego 40
El Gato Wrocław ul. Odrzańska 8
El Gato Wrocław ul. Zwycięska 9
* jeśli braknie nam na magazynie

Masz pytanie? Zadzwoń lub napisz!



Doskonała cascara z odmiany botanicznej Geisha, Bourbon i Tabi z Kolumbii. Charakteryzuje się głębokim i bogatym smakiem oraz wyjatkowym aromatem.
Nuty smakowe: hibiskus, wiśnia, dzika róża




Susz z owoców kawowca Cascara Colombia Geisha Bourbon Tabi – 5 najważniejszych faktów
- rośnie na wysokości do 1400 - 1550m n.p.m.
- obróbka natural
- pochodzi z regionu
- nuty smakowe: hibiskus, wiśnia, dzika róża
- Cascara z doskonałej odmiany botanicznej Geisha, Bourbon i Tabi
Waga | brak |
---|---|
Pełna nazwa | El Gato Cascara Colombia Geisha Bourbon Tabi |
Nazwa skrócona | Cascara Colombia Geisha Bourbon Tabi |
Kraj | Kolumbia |
Rodzaj kawy | Arabica |
Odmiana | Bourbon, Geisha, Tabi |
Opakowanie | 150g |
Wysokość upraw | 1400 – 1550m n.p.m. |
Nuty smakowe | hibiskus, wiśnia, dzika róża |
Cascara z Geishy z Kolumbii
Co to jest Cascara?
Cascara to wysuszona skórka kawowca. Jest to produkt uboczny kawy, który powstaje zarówno przy obróbce mytej oraz suchej. Skórkę suszy się do odpowiedniej wilgotności i sortuje. Cascara wyglądem nie przypomina liści herbaty, jest od nich przede wszystkim większa oraz jej kolor może być przeróżny. Wiele zależy tutaj od obróbki, odmiany botanicznej i kraju pochodzenia.
Napar z Cascary
Jak parzyć Cascarę?
Cascarę można przygotować w sposób podobny jak herbatę. My w El Gato zalecamy stosować proporcję 6g / 100ml przy temperaturze 95°C. Czas zaparzania od 4-6 minut. Czym dłuższy będzie ten czas, tym napar będzie bardziej intensywny.
Cascara a kofeina
Czy Cascara ma kofeinę?
Ilość kofeiny w naparze z cascary okazuje się dużo mniejsza niż w kawie. Przyjmując naszą recepturę - 6g/100ml i czasie 5min zaparzania, ilość kofeiny wynosi około 300 mg/L, co jest wartością dużo mniejszą od kawy, gdzie ilość kofeiny wacha się od 400-800 mg/L.
Łączymy wiedzę z pasją
Zaufało nam już setki klientów. Nasza przygoda z kawą rozpoczęła się od pierwszego cuppingu w Kostaryce w 2015 roku i trwa do dziś...
Dbamy o detale
Pakowanie Twojego zamówienia jest dla nas równie ważne jak jego zawartość. Zwracamy uwagę nawet na najmniejsze szczegóły.