Indonezja Java Blawan – Kawa Speciality

Złoty polski (zł) - PLN
  • Złoty polski (zł) - PLN
  • Euro (€) - EUR

Tego produktu nie ma na stanie i jest niedostępny.

  • Klubowicze mają taniej!
    Kup i zyskaj zwrot 10% wartości zamówienia na kolejne zakupy
  • Zamów przed 13:00, odbierz następnego dnia
  • Darmowa wysyłka od 149zł
  • Ocena klientów 4.9/5
  • Kawę wypalimy specjalnie dla Ciebie*
  • Jesteśmy członkiem Specialty Coffee Association
  • Posiadamy własną Palarnię kawy
  • Zakupy możesz odebrać również stacjonarnie:
    El Gato Trzebnica ul. Daszyńskiego 40
    El Gato Wrocław ul. Odrzańska 8
    El Gato Wrocław ul. Zwycięska 9

* jeśli braknie nam na magazynie

Nuty smakowe

Ciemna czekolada
Ciemna czekolada
Czarny pieprz
Nuta smakowa

Kawa Speciality z Indonezji. Uprawiana na płaskowyżu Ljen w prowincji Java Wschodnia z plantacji Blawan. Podczas obróbki ziaren zastosowano 36-godzinną fermentację, dzięki której uzyskano oczekiwany profil sensoryczny. Owoce kawowca są zbierane ręcznie i sortowane wg tradycyjnych metod.

Nuty smakowe: ciemna czekolada, czarny pieprz

Odmiany

Java Typica, USDA, Kartika, Catimor

Wysokość

1000-1400m npm

Region

Ljen Plateau, East Java

Obróbka

Washed

Kawa ziarnista Indonezja Java Blawan – 5 najważniejszych faktów

  • rośnie na wysokości ponad do 1400 npm
  • obróbka myta (washed)
  • pochodzi z płaskowyżu Ljen
  • nuty smakowe: ciemna czekolada, czarny pieprz
  • 36-godzinna fermentacja
Pełna nazwa

El Gato Specialty Coffee Kawa ziarnista Indonesia Java Blawan

Kraj

Indonezja

Punktacja SCA

82,50

Plantacja

Blawan

Region

Wchodnia Java

Rodzaj kawy

Arabica

Odmiana

Catimor, Kartika, Typica, USDA

Obróbka

Myta

Stopień palenia ziaren

średnio palona

Opakowanie

250g

Kawa Speciality z Indonezji

Kawa z Indonezji

Kawa z Indonezji uprawiana na płaskowyżu Ljen w Indonezji na wyspie Java. Pochodzi z plantacji Blawan. Dobrze zbalansowana o ciekawym profilu. Bardzo mocno czekoladowa z wyczuwalnym czarnym pieprzem.

Uprawa i zbiory

36-godzinna fermentacja

Podczas obróbki ziaren zastosowano 36-godzinną fermentację, dzięki której uzyskano oczekwany profil sensoryczny. Owoce kawowca są ręcznie zbierane i sortowane wg tradycyjnych metod.

Łączymy wiedzę z pasją

Zaufało nam już setki klientów. Nasza przygoda z kawą rozpoczęła się od pierwszego cuppingu w Kostaryce w 2015 roku i trwa do dziś...

Dbamy o detale

Pakowanie Twojego zamówienia jest dla nas równie ważne jak jego zawartość. Zwracamy uwagę nawet na najmniejsze szczegóły.