Kolumbia Finca La Reserva – Kawa Speciality
56,00 zł
- Klubowicze mają taniej!
Kup i zyskaj zwrot 10% wartości zamówienia na kolejne zakupy - Zamów przed 13:00, odbierz następnego dnia
- Darmowa wysyłka od 149zł
- Ocena klientów 4.9/5
- Kawę wypalimy specjalnie dla Ciebie*
- Jesteśmy członkiem Specialty Coffee Association
- Posiadamy własną Palarnię kawy
- Zakupy możesz odebrać również stacjonarnie:
El Gato Trzebnica ul. Daszyńskiego 40
El Gato Wrocław ul. Odrzańska 8
El Gato Wrocław ul. Zwycięska 9
* jeśli braknie nam na magazynie

Masz pytanie? Zadzwoń lub napisz!



Odkryj niezwykłą kawę z plantacji Finca La Reserva, pochodzącą z serca Antioqui, gdzie wysokie góry i dziewicza natura tworzą idealne warunki do uprawy kawy. Plantacja jest w 70% obszarem chronionym, na którym spotkać można m.in. niedźwiedzie okularowe. Właścicielem plantacji jest Juan Felipe Ocampo, uprawiający również takie odmiany jak Tabi, Bourbon Chiroso, Chiroso, Geisha i Yellow Bourbon. Ziarna odmiany Chiroso, rosnące na wysokości ponad 1800m n.p.m. przechodzą unikalny proces fermentacji beztlenowej, nadający im wyjątkową głębie smaku. W filiżance odnajdziesz interesujące nuty gruszki połączone z daktylami i migdałami.
Nuty smakowe: gruszka, migdały, daktyle




Kawa ziarnista Kolumbia Finca La Reserva – 5 najważniejszych faktów
- rośnie na wysokości > 1800m n.p.m
- obróbka honey anaerobic
- pochodzi z regionu Antioquia
- nuty smakowe: gruszka, migdały, daktyle
- Nazwa „La Reserva” pochodzi od rezerwatu przyrody.
Pełna nazwa | El Gato Specialty Coffee Kawa ziarnista Kolumbia Finca La Reserva |
---|---|
Nazwa skrócona | Kolumbia Finca La Reserva |
Kraj | Kolumbia |
Region | Antioquia |
Rodzaj kawy | Arabica |
Obróbka | honey anaerobic |
Stopień palenia ziaren | jasno palona |
Opakowanie | 200g |
Wysokość upraw | > 1800m n.p.m |
Nuty smakowe | gruszka, migdały, daktyle |
Odmiana | 100% Chiroso |
Zróżnicowane doświadczenie smakowe
Mistrzowska kawa Caturra Chiroso
Caturra Chiroso to wyjątkowa odmiana, która wyróżnia się na tle innych dzięki swoim niepowtarzalnym właściwościom, pochodzącym z regionu Antioquia. Charakteryzuje się dobrze wyczuwalną kwasowością, owocowymi nutami oraz słodyczą z subtelnymi akcentami kwiatów.
Historia pełna pasji
Odnowienie farmy La Reserva
La Reserva, położona w idealnych warunkach klimatycznych, to historia pełna pasji i determinacji. Dziś, pod opieką Juana Felipe Ocampo, farmy ma 60 hektarów aktywnej produkcji i ponad 20 gatunków kawy specialty. Dzięki dbałości o środowisko oraz zrównoważonym praktykom uprawy, La Reserva stała się przykładem na to, jak można połączyć tradycję z nowoczesnością w produkcji kawy.
Z miłością do natury
Ekologiczna produkcja kawy
Gospodarstwo La Reserva to nie tylko miejsce, gdzie powstaje znakomita kawa, ale także obszar chroniący lokalną faunę i florę. Większość ziemi to rezerwat przyrody, w którym żyją rzadkie gatunki, takie jak niedźwiedzie andyjskie. Farma posiada dwa źródła wody wykorzystywane do wszystkich procesów produkcyjnych bez zanieczyszczeń. Po użyciu woda jest oczyszczana i wraca do źródła.
Łączymy wiedzę z pasją
Zaufało nam już setki klientów. Nasza przygoda z kawą rozpoczęła się od pierwszego cuppingu w Kostaryce w 2015 roku i trwa do dziś...
Dbamy o detale
Pakowanie Twojego zamówienia jest dla nas równie ważne jak jego zawartość. Zwracamy uwagę nawet na najmniejsze szczegóły.