Kenia Ruka Chui – Kawa Speciality
59,00 zł
- Klubowicze mają taniej!
Kup i zyskaj zwrot 10% wartości zamówienia na kolejne zakupy - Zamów przed 13:00, odbierz następnego dnia
- Darmowa wysyłka od 149zł
- Ocena klientów 4.9/5
- Kawę wypalimy specjalnie dla Ciebie*
- Jesteśmy członkiem Specialty Coffee Association
- Posiadamy własną Palarnię kawy
- Zakupy możesz odebrać również stacjonarnie:
El Gato Trzebnica ul. Daszyńskiego 40
El Gato Wrocław ul. Odrzańska 8
El Gato Wrocław ul. Zwycięska 9
* jeśli braknie nam na magazynie

Masz pytanie? Zadzwoń lub napisz!



Odkryj wyjątkową kawę speciality Ruka Chui od niewielkich plantatorów z centralnych regionów Kenii – Murang’a, Nyeri i Kirinyaga. Dzięki wulkanicznej glebie i wysokim uprawom zachwyca bogatym profilem smakowym. Ziarna odmian SL-34, SL-28, Ruiru 11 i Batian przechodzą staranną obróbkę, ujawniając nuty czerwonej porzeczki i rabarbaru, otoczone niską kwasowością.
Nuty smakowe: czerwona porzeczka, rabarbar




Kawa ziarnista Kenia Ruka Chui – 5 najważniejszych faktów
- rośnie na wysokości do 1600 - 1800m n.p.m.
- obróbka Myta
- pochodzi z regionu Murang'a, Nyeri, Kirinyaga
- nuty smakowe: czerwona porzeczka, rabarbar
- "Ruka" w języku suahili oznacza "skok", a "Chui" to słowo oznaczające "lampart".
Pełna nazwa | El Gato Speciality Coffee Kawa ziarnista Kenia Ruka Chui |
---|---|
Nazwa skrócona | Kenia Ruka Chui |
Kraj | Kenia |
Region | Murang'a, Nyeri, Kirinyaga |
Rodzaj kawy | Arabica |
Obróbka | Myta |
Stopień palenia ziaren | jasno palona |
Opakowanie | 250g |
Wysokość upraw | 1600 – 1800m n.p.m. |
Nuty smakowe | czerwona porzeczka, rabarbar |
Kenijskie skarby
Kawa z regionu Kirinyaga w Kenii to prawdziwy skarb dla smakoszy. Wysokie położenie 1600-1800 m n.p.m. oraz bogate w składniki odżywcze wulkaniczne gleby sprawiają, że ziarna mają wyjątkowy profil smakowy. Nasza kawa Ruka Chui, łączy w sobie bogactwo aromatów i głębi smaków, które uczynią każdy łyk niezapomnianym przeżyciem.
Kawa typu AB Plus
Wszystkie ziarna kawy Ruka Chui są klasyfikowane jako AB Plus, co oznacza ich doskonałą jakość i złożony profil smakowy. Każde ziarno starannie selekcjonowane i poddawane obróbce, co sprawia, że kawy z tego regionu cieszą się niesłabnącą popularnością. Odkryj smak, który zachwyci Twoje zmysły i dostarczy wyjątkowych chwil relaksu.
Od ziarna do filiżanki
Proces produkcji kawy zaczyna się od zbiorów, do fabryki trafiają idealnie dojrzałe owoce. Skrupulatnie sortowane, poddawane fermentacji i myciu, a na koniec suszone na podwyższonych stołach, dostarczają pełnie smaków prosto z Kenii. Poznaj kunszt i pasję, które kryją się za każdą filiżanką naszej aromatycznej Ruki Chui.
Łączymy wiedzę z pasją
Zaufało nam już setki klientów. Nasza przygoda z kawą rozpoczęła się od pierwszego cuppingu w Kostaryce w 2015 roku i trwa do dziś...
Dbamy o detale
Pakowanie Twojego zamówienia jest dla nas równie ważne jak jego zawartość. Zwracamy uwagę nawet na najmniejsze szczegóły.