Kawa ziarnista Rwanda Nyamasheke – Kawa Speciality
59,00 zł
- Klubowicze mają taniej!
Kup i zyskaj zwrot 10% wartości zamówienia na kolejne zakupy - Zamów przed 13:00, odbierz następnego dnia
- Darmowa wysyłka od 149zł
- Ocena klientów 4.9/5
- Kawę wypalimy specjalnie dla Ciebie*
- Jesteśmy członkiem Specialty Coffee Association
- Posiadamy własną Palarnię kawy
- Zakupy możesz odebrać również stacjonarnie:
El Gato Trzebnica ul. Daszyńskiego 40
El Gato Wrocław ul. Odrzańska 8
El Gato Wrocław ul. Zwycięska 9
* jeśli braknie nam na magazynie

Masz pytanie? Zadzwoń lub napisz!



Ta wyjątkowa kawa pochodzi ze stacji myjącej Rugali w dystrykcie Nyamasheke w Rwandzie. Uprawiana na wysokości 1550-1800m n.p.m. i suszona naturalnie na słońcu. Red Bourbon zachwyca intensywną słodyczą, owocowym profilem i głębokim aromatem. W filiżance odnajdziesz nuty ananasa, poziomki i mandarynki.
Nuty smakowe: mandarynka, poziomka, ananas




Kawa ziarnista – 5 najważniejszych faktów
- rośnie na wysokości 1650 - 1850m n.p.m.
- obróbka Natural
- pochodzi z regionu Nyamasheke
- nuty smakowe: mandarynka, poziomka, ananas
- Rugali to największa stacja myjąca w regionie znana jako "Big Daddy".
Pełna nazwa | El Gato Speciality Coffee Kawa ziarnista Rwanda Nyamasheke |
---|---|
Kraj | Rwanda |
Region | Nyamasheke |
Rodzaj kawy | Arabica |
Odmiana | Red Bourbon |
Obróbka | Natural |
Stopień palenia ziaren | jasno palona |
Opakowanie | 250g |
Wysokość upraw | 1650 – 1850m n.p.m. |
Kawa z Rwandy
Ta wyjątkowa kawa pochodzi z regionu Nyamasheke, położonego w zachodniej Rwandzie nad brzegiem jeziora Kivu. Dzięki bogatym glebom wulkanicznym i wysokości sięgającej 1900 m n.p.m., ziarna rozwijają intensywny, owocowy profil z nutami mandarynki, poziomki i ananasa. Naturalna obróbka pozwala zachować pełnię słodyczy i głębię aromatu. Idealna do metod przelewowych.
Rugali Washing Station – serce rwandyjskiej jakości
Ziarna Rwanda Nyamasheke są przetwarzane w słynnej stacji obróbki Rugali, należącej do Muraho Trading Co., która współpracuje z lokalnymi rolnikami od lat. Dzięki ich pracy i zaangażowaniu kawa spełnia standardy speciality o cuppingu nawet powyżej 87 punktów. Rugali słynie z innowacyjnego podejścia do obróbki naturalnej, w której ziarna suszą się powoli na afrykańskich łożach. Efektem jest bogaty, złożony profil smakowy i wyjątkowa czystość naparu.
Dla koneserów i odkrywców
Jeśli szukasz kawy, która zaskoczy Cię świeżością, głębią i naturalną słodyczą — Rwanda Nyamasheke będzie idealnym wyborem. To propozycja dla tych, którzy cenią trwały, owocowy posmak i czyste wykończenie. Sprawdzi się zarówno w domowym dripperze, jak i w profesjonalnym cuppingu. To także doskonały sposób, by poznać smakową różnorodność Rwandy — jednego z najbardziej obiecujących regionów kawowych w Afryce.
Łączymy wiedzę z pasją
Zaufało nam już setki klientów. Nasza przygoda z kawą rozpoczęła się od pierwszego cuppingu w Kostaryce w 2015 roku i trwa do dziś...
Dbamy o detale
Pakowanie Twojego zamówienia jest dla nas równie ważne jak jego zawartość. Zwracamy uwagę nawet na najmniejsze szczegóły.