Kawa ziarnista Rwanda Nyamasheke – Kawa Speciality

Złoty polski (zł) - PLN
  • Złoty polski (zł) - PLN
  • Euro (€) - EUR

Tego produktu nie ma na stanie i jest niedostępny.

  • Klubowicze mają taniej!
    Kup i zyskaj zwrot 10% wartości zamówienia na kolejne zakupy
  • Zamów przed 13:00, odbierz następnego dnia
  • Darmowa wysyłka od 149zł
  • Ocena klientów 4.9/5
  • Kawę wypalimy specjalnie dla Ciebie*
  • Jesteśmy członkiem Specialty Coffee Association
  • Posiadamy własną Palarnię kawy
  • Zakupy możesz odebrać również stacjonarnie:
    El Gato Trzebnica ul. Daszyńskiego 40
    El Gato Wrocław ul. Odrzańska 8
    El Gato Wrocław ul. Zwycięska 9

* jeśli braknie nam na magazynie

Nuty smakowe 

ananas
ananas

poziomka

mandarynka
mandarynka

Ta wyjątkowa kawa pochodzi ze stacji myjącej Rugali w dystrykcie Nyamasheke w Rwandzie. Uprawiana na wysokości 1550-1800m n.p.m. i suszona naturalnie na słońcu. Red Bourbon zachwyca intensywną słodyczą, owocowym profilem i głębokim aromatem. W filiżance odnajdziesz nuty ananasa, poziomki i mandarynki.

Nuty smakowe: mandarynka, poziomka, ananas

Odmiany
Red Bourbon
Wysokość
1650 - 1850m n.p.m.
Region
Nyamasheke
Obróbka
Natural

Kawa ziarnista – 5 najważniejszych faktów

  • rośnie na wysokości 1650 - 1850m n.p.m.
  • obróbka Natural
  • pochodzi z regionu Nyamasheke
  • nuty smakowe: mandarynka, poziomka, ananas
  • Rugali to największa stacja myjąca w regionie znana jako "Big Daddy".
Pełna nazwa

El Gato Speciality Coffee Kawa ziarnista Rwanda Nyamasheke

Kraj

Rwanda

Region

Nyamasheke

Rodzaj kawy

Arabica

Odmiana

Red Bourbon

Obróbka

Natural

Stopień palenia ziaren

jasno palona

Opakowanie

250g

Wysokość upraw

1650 – 1850m n.p.m.

Kawa z Rwandy

Ta wyjątkowa kawa pochodzi z regionu Nyamasheke, położonego w zachodniej Rwandzie nad brzegiem jeziora Kivu. Dzięki bogatym glebom wulkanicznym i wysokości sięgającej 1900 m n.p.m., ziarna rozwijają intensywny, owocowy profil z nutami mandarynki, poziomki i ananasa. Naturalna obróbka pozwala zachować pełnię słodyczy i głębię aromatu. Idealna do metod przelewowych.

 

Rugali Washing Station – serce rwandyjskiej jakości

Ziarna Rwanda Nyamasheke są przetwarzane w słynnej stacji obróbki Rugali, należącej do Muraho Trading Co., która współpracuje z lokalnymi rolnikami od lat. Dzięki ich pracy i zaangażowaniu kawa spełnia standardy speciality o cuppingu nawet powyżej 87 punktów. Rugali słynie z innowacyjnego podejścia do obróbki naturalnej, w której ziarna suszą się powoli na afrykańskich łożach. Efektem jest bogaty, złożony profil smakowy i wyjątkowa czystość naparu.

Dla koneserów i odkrywców

Jeśli szukasz kawy, która zaskoczy Cię świeżością, głębią i naturalną słodyczą — Rwanda Nyamasheke będzie idealnym wyborem. To propozycja dla tych, którzy cenią trwały, owocowy posmak i czyste wykończenie. Sprawdzi się zarówno w domowym dripperze, jak i w profesjonalnym cuppingu. To także doskonały sposób, by poznać smakową różnorodność Rwandy — jednego z najbardziej obiecujących regionów kawowych w Afryce.

 

Łączymy wiedzę z pasją

Zaufało nam już setki klientów. Nasza przygoda z kawą rozpoczęła się od pierwszego cuppingu w Kostaryce w 2015 roku i trwa do dziś...

Dbamy o detale

Pakowanie Twojego zamówienia jest dla nas równie ważne jak jego zawartość. Zwracamy uwagę nawet na najmniejsze szczegóły.