Kawa ziarnista Brazylia Junqueira Fazenda Carmo Estate – Kawa Speciality
56,00 zł – 199,00 zł
- Klubowicze mają taniej!
Kup i zyskaj zwrot 10% wartości zamówienia na kolejne zakupy - Zamów przed 13:00, odbierz następnego dnia
- Darmowa wysyłka od 149zł
- Ocena klientów 4.9/5
- Kawę wypalimy specjalnie dla Ciebie*
- Jesteśmy członkiem Specialty Coffee Association
- Posiadamy własną Palarnię kawy
- Zakupy możesz odebrać również stacjonarnie:
El Gato Trzebnica ul. Daszyńskiego 40
El Gato Wrocław ul. Odrzańska 8
El Gato Wrocław ul. Zwycięska 9
* jeśli braknie nam na magazynie

Masz pytanie? Zadzwoń lub napisz!



Kawa jakości Speciality z południowej części Sul de Minas, regionu Heliodora słynącego z doskonałej jakości kawy. Zachwyci cię nutami czekolady, słodkiego miodu i poziomki. Uprawiana na plantacji Carmo Estate od ponad 30 lat przez rodzinę Junqueira z troską o środowisko i lokalną społeczność.
Nuty smakowe: czekolada, poziomki, miód




Kawa ziarnista – 5 najważniejszych faktów
- rośnie na wysokości 1200m npm
- obróbka Natural
- pochodzi z regionu Sul de Minas Junqueira
- nuty smakowe: czekolada, poziomki, miód
- Rodzinna plantacja
Pełna nazwa | El Gato Speciality Coffee Kawa ziarnista Brazil Junqueira Fazenda Carmo Estate |
---|---|
Kraj | Brazylia |
Plantacja | Junqueira |
Region | Sul de Minas |
Rodzaj kawy | Arabica |
Odmiana | Catucaí |
Obróbka | Natural |
Stopień palenia ziaren | średnio palona |
Opakowanie | 1kg, 250g |
Wysokość upraw | 1200m npm |
Nuty smakowe | czekolada, poziomki, miód |
Ciekawa informacja - jedna linia | Rodzinna plantacja |
Informacja 1 Tytuł | Rodzinne dziedzictwo kawy |
Informacja 1 Podtytuł | Tradycja, dziedzictwo, jakość |
Informacja 1 Tekst | Od ponad 150 lat rodzina Junqueira poświęca się uprawie kawy. Jako tradycyjni plantatorzy z południowej części stanu Minas Gerais, od ponad trzech dekad dbają o najwyższą jakość kaw uprawianych na farmie <span class="fancy-underline">Carmo Estate</span>. Połączenie naturalnych warunków, żyznej gleby i starannie dobranych odmian kawowca, a także szkoleń pracowników oraz nowoczesnego zaplecza, wszystko to przyczynia się do wyjątkowej jakości kaw Carmo Estate. |
Informacja 2 Tytuł | Zrównoważona produkcja |
Informacja 2 Podtytuł | Certyfikaty, środowisko |
Informacja 2 Tekst | Carmo Estate stawia na dużą dbałość o szczegóły, aby oferować najlepsze kawy naturalne, pulped natural oraz po innych obróbkach. By stale doskonalić swoje procesy, farma przyjęła standardy Brazylijskiego Stowarzyszenia Kawy oraz <span class="fancy-underline">certyfikację UTZ. Kawa w Carmo Estate produkowana jest zgodnie z surowymi standardami tych certyfikatów oraz <span class="fancy-underline">rodzinnymi tradycjami</span>, co pozwala na <span class="fancy-underline">ochronę środowiska</span> i zapewnienie dobrej jakości życia wszystkim pracownikom zaangażowanym w procesy produkcyjne. |
Informacja 3 Tytuł | Warunki uprawy i odmiany kaw |
Informacja 3 Podtytuł | Wysokość, odmiany, plon |
Informacja 3 Tekst | Kawy Carmo Estate rosną na wysokościach od 950 do 1200 metrów n.p.m., gdzie każde drzewko otrzymuje <span class="fancy-underline">najlepszą możliwą opiekę</span> w celu utrzymania jego zdrowia i maksymalnej wydajności. Na 220 hektarach plantacji uprawiane są odmiany takie jak Mondo Novo, Catuaí, Catucaí, Bourbon, Acaiá i Icatú. Połączenie starannego zarządzania z doskonałymi warunkami wzrostu przekłada się na przeciętny plon wynoszący 40 worków z hektara, co jest ponad dwukrotnie wyższe niż średnia krajowa. |
Informacja 3 Obraz | 68838 |
Informacja 1 Obraz | 69917 |
Informacja 2 Obraz | 67052 |
Tradycja, dziedzictwo, jakość
Rodzinne dziedzictwo kawy
Od ponad 150 lat rodzina Junqueira poświęca się uprawie kawy. Jako tradycyjni plantatorzy z południowej części stanu Minas Gerais, od ponad trzech dekad dbają o najwyższą jakość kaw uprawianych na farmie Carmo Estate. Połączenie naturalnych warunków, żyznej gleby i starannie dobranych odmian kawowca, a także szkoleń pracowników oraz nowoczesnego zaplecza, wszystko to przyczynia się do wyjątkowej jakości kaw Carmo Estate.
Certyfikaty, środowisko
Zrównoważona produkcja
Carmo Estate stawia na dużą dbałość o szczegóły, aby oferować najlepsze kawy naturalne, pulped natural oraz po innych obróbkach. By stale doskonalić swoje procesy, farma przyjęła standardy Brazylijskiego Stowarzyszenia Kawy oraz certyfikację UTZ. Kawa w Carmo Estate produkowana jest zgodnie z surowymi standardami tych certyfikatów oraz rodzinnymi tradycjami, co pozwala na ochronę środowiska i zapewnienie dobrej jakości życia wszystkim pracownikom zaangażowanym w procesy produkcyjne.
Wysokość, odmiany, plon
Warunki uprawy i odmiany kaw
Kawy Carmo Estate rosną na wysokościach od 950 do 1200 metrów n.p.m., gdzie każde drzewko otrzymuje najlepszą możliwą opiekę w celu utrzymania jego zdrowia i maksymalnej wydajności. Na 220 hektarach plantacji uprawiane są odmiany takie jak Mondo Novo, Catuaí, Catucaí, Bourbon, Acaiá i Icatú. Połączenie starannego zarządzania z doskonałymi warunkami wzrostu przekłada się na przeciętny plon wynoszący 40 worków z hektara, co jest ponad dwukrotnie wyższe niż średnia krajowa.
Łączymy wiedzę z pasją
Zaufało nam już setki klientów. Nasza przygoda z kawą rozpoczęła się od pierwszego cuppingu w Kostaryce w 2015 roku i trwa do dziś...
Dbamy o detale
Pakowanie Twojego zamówienia jest dla nas równie ważne jak jego zawartość. Zwracamy uwagę nawet na najmniejsze szczegóły.