Kawa ziarnista Brazylia Junqueira Fazenda Carmo Estate – Kawa Speciality

56,00 199,00 

Złoty polski (zł) - PLN
  • Złoty polski (zł) - PLN
  • Euro (€) - EUR

  • Klubowicze mają taniej!
    Kup i zyskaj zwrot 10% wartości zamówienia na kolejne zakupy
  • Zamów przed 13:00, odbierz następnego dnia
  • Darmowa wysyłka od 149zł
  • Ocena klientów 4.9/5
  • Kawę wypalimy specjalnie dla Ciebie*
  • Jesteśmy członkiem Specialty Coffee Association
  • Posiadamy własną Palarnię kawy
  • Zakupy możesz odebrać również stacjonarnie:
    El Gato Trzebnica ul. Daszyńskiego 40
    El Gato Wrocław ul. Odrzańska 8
    El Gato Wrocław ul. Zwycięska 9

* jeśli braknie nam na magazynie

Nuty smakowe 

Mleczna czekolada
czekolada

miód
miód

poziomki

Kawa jakości Speciality z południowej części Sul de Minas, regionu Heliodora słynącego z doskonałej jakości kawy. Zachwyci cię nutami czekolady, słodkiego miodu i poziomki. Uprawiana na plantacji Carmo Estate od ponad 30 lat przez rodzinę Junqueira z troską o środowisko i lokalną społeczność.

Nuty smakowe: czekolada, poziomki, miód

Odmiany
Catucaí
Wysokość
1200m npm
Region
Sul de Minas Junqueira
Obróbka
Natural

Kawa ziarnista – 5 najważniejszych faktów

  • rośnie na wysokości 1200m npm
  • obróbka Natural
  • pochodzi z regionu Sul de Minas Junqueira
  • nuty smakowe: czekolada, poziomki, miód
  • Rodzinna plantacja
    Pełna nazwa

    El Gato Speciality Coffee Kawa ziarnista Brazil Junqueira Fazenda Carmo Estate

    Kraj

    Brazylia

    Plantacja

    Junqueira

    Region

    Sul de Minas

    Rodzaj kawy

    Arabica

    Odmiana

    Catucaí

    Obróbka

    Natural

    Stopień palenia ziaren

    średnio palona

    Opakowanie

    1kg, 250g

    Wysokość upraw

    1200m npm

    Nuty smakowe

    czekolada, poziomki, miód

    Ciekawa informacja - jedna linia

    Rodzinna plantacja

    Informacja 1 Tytuł

    Rodzinne dziedzictwo kawy

    Informacja 1 Podtytuł

    Tradycja, dziedzictwo, jakość

    Informacja 1 Tekst

    Od ponad 150 lat rodzina Junqueira poświęca się uprawie kawy. Jako tradycyjni plantatorzy z południowej części stanu Minas Gerais, od ponad trzech dekad dbają o najwyższą jakość kaw uprawianych na farmie <span class="fancy-underline">Carmo Estate</span>. Połączenie naturalnych warunków, żyznej gleby i starannie dobranych odmian kawowca, a także szkoleń pracowników oraz nowoczesnego zaplecza, wszystko to przyczynia się do wyjątkowej jakości kaw Carmo Estate.

    Informacja 2 Tytuł

    Zrównoważona produkcja

    Informacja 2 Podtytuł

    Certyfikaty, środowisko

    Informacja 2 Tekst

    Carmo Estate stawia na dużą dbałość o szczegóły, aby oferować najlepsze kawy naturalne, pulped natural oraz po innych obróbkach. By stale doskonalić swoje procesy, farma przyjęła standardy Brazylijskiego Stowarzyszenia Kawy oraz <span class="fancy-underline">certyfikację UTZ. Kawa w Carmo Estate produkowana jest zgodnie z surowymi standardami tych certyfikatów oraz <span class="fancy-underline">rodzinnymi tradycjami</span>, co pozwala na <span class="fancy-underline">ochronę środowiska</span> i zapewnienie dobrej jakości życia wszystkim pracownikom zaangażowanym w procesy produkcyjne.

    Informacja 3 Tytuł

    Warunki uprawy i odmiany kaw

    Informacja 3 Podtytuł

    Wysokość, odmiany, plon

    Informacja 3 Tekst

    Kawy Carmo Estate rosną na wysokościach od 950 do 1200 metrów n.p.m., gdzie każde drzewko otrzymuje <span class="fancy-underline">najlepszą możliwą opiekę</span> w celu utrzymania jego zdrowia i maksymalnej wydajności. Na 220 hektarach plantacji uprawiane są odmiany takie jak Mondo Novo, Catuaí, Catucaí, Bourbon, Acaiá i Icatú. Połączenie starannego zarządzania z doskonałymi warunkami wzrostu przekłada się na przeciętny plon wynoszący 40 worków z hektara, co jest ponad dwukrotnie wyższe niż średnia krajowa.

    Informacja 3 Obraz

    68838

    Informacja 1 Obraz

    69917

    Informacja 2 Obraz

    67052

    Tradycja, dziedzictwo, jakość

    Rodzinne dziedzictwo kawy

    Od ponad 150 lat rodzina Junqueira poświęca się uprawie kawy. Jako tradycyjni plantatorzy z południowej części stanu Minas Gerais, od ponad trzech dekad dbają o najwyższą jakość kaw uprawianych na farmie Carmo Estate. Połączenie naturalnych warunków, żyznej gleby i starannie dobranych odmian kawowca, a także szkoleń pracowników oraz nowoczesnego zaplecza, wszystko to przyczynia się do wyjątkowej jakości kaw Carmo Estate.

     

    Certyfikaty, środowisko

    Zrównoważona produkcja

    Carmo Estate stawia na dużą dbałość o szczegóły, aby oferować najlepsze kawy naturalne, pulped natural oraz po innych obróbkach. By stale doskonalić swoje procesy, farma przyjęła standardy Brazylijskiego Stowarzyszenia Kawy oraz certyfikację UTZ. Kawa w Carmo Estate produkowana jest zgodnie z surowymi standardami tych certyfikatów oraz rodzinnymi tradycjami, co pozwala na ochronę środowiska i zapewnienie dobrej jakości życia wszystkim pracownikom zaangażowanym w procesy produkcyjne.

    Wysokość, odmiany, plon

    Warunki uprawy i odmiany kaw

    Kawy Carmo Estate rosną na wysokościach od 950 do 1200 metrów n.p.m., gdzie każde drzewko otrzymuje najlepszą możliwą opiekę w celu utrzymania jego zdrowia i maksymalnej wydajności. Na 220 hektarach plantacji uprawiane są odmiany takie jak Mondo Novo, Catuaí, Catucaí, Bourbon, Acaiá i Icatú. Połączenie starannego zarządzania z doskonałymi warunkami wzrostu przekłada się na przeciętny plon wynoszący 40 worków z hektara, co jest ponad dwukrotnie wyższe niż średnia krajowa.

     

    Łączymy wiedzę z pasją

    Zaufało nam już setki klientów. Nasza przygoda z kawą rozpoczęła się od pierwszego cuppingu w Kostaryce w 2015 roku i trwa do dziś...

    Dbamy o detale

    Pakowanie Twojego zamówienia jest dla nas równie ważne jak jego zawartość. Zwracamy uwagę nawet na najmniejsze szczegóły.

    Kawa ziarnista Brazylia Specialty Coffee
    Kawa ziarnista Brazylia Junqueira Fazenda Carmo Estate – Kawa Speciality
    56,00 199,00  Wybierz opcje