Kawa bezkofeinowa El Tucan
Kawa bezkofeinowa El Tucan z Meksyku jest bardzo delikatna i czekoladowa z wyczuwalnym brązowym cukrem. Kofeina została tutaj usunięta w sposób naturalny, bez użycia chemii w procesie Mountain Water Process.
Kawa bezkofeinowa w procesie Mountain Water Process

Mountain Water Process zachodzi przy użyciu górskiej wody z Pico De Orizaba – najwyższego szczytu Meksyku. Zielone ziarna kawy macza się wielokrotnie i myje w czystej górskiej wodzie. Następnie woda przepływa przez specjalny filtr, który usuwa z niej kofeinę, po czym ziarna kawy ponownie maczane są w przefiltrowanej wodzie. Taki naturalny proces pozostawia w pełni aromatyczną kawę bez kofeiny i żadnych środków chemiczny.
Otrzymana kawa bezkofeinowa jest w 99,9% wolna od kofeiny. Ziarna są specjalnie suszone do odpowiedniej wilgotności.
Sam proces Mountain Water Process jest opatentowany i certyfikowany zgodnie z regulacjami OCIA, NOP i JAS. Jest to również produkt koszerny