Brazylia Mogiana
32,00 zł – 115,00 zł
Promocja | Liczba sztuk | Obniżka |
---|---|---|
4-pak | 4 | 10% |
- Zamów przed 13:00, odbierz następnego dnia
- Darmowa wysyłka od 149zł
- Ocena klientów 4.9/5
- Kawę wypalimy specjalnie dla Ciebie*
- Jesteśmy członkiem Specialty Coffee Association
- Posiadamy własną Palarnię oraz Pijalnię Kawy
we Wrocławiu i Trzebnicy
* jeśli braknie nam na magazynie
Masz pytanie? Zadzwoń lub napisz!
Słodka i mocno czekoladowa kawa, pochodząca z malowniczego regionu Mogiana w São Paulo, Brazylii. Wyjątkowo delikatna w smaku, z wyczuwalnymi nutami orzechów laskowych. Charakteryzuje się niską kwasowością oraz bardzo przyjemnym posmakiem karmelu na finiszu.
- Nuty smakowe: mleczna czekolada, orzech laskowy, karmel
1000m npm
Mogiana
Brazylia Mogiana
Wypalana w rzemieślniczy sposób w Krainie Wzgórz Trzebnickich kawa ziarnista z Brazylii z regionu Mogiana. Uprawiana na wysokości do 1000m npm. Wyjątkowo delikatna w smaku z wyczuwalnym orzechem laskowym oraz mleczną czekoladą.
Brazylia Mogiana – 5 najważniejszych faktów
- uprawiana na wysokości do 1000m npm
- obróbka naturalna
- pochodzi z regionu Mogiana
- niska kwasowość
- kremowa
Waga | brak |
---|---|
Pełna nazwa | Brazylia Mogiana |
Kraj | Brazylia |
Region | Mogiana |
Rodzaj kawy | Arabica |
Stopień palenia ziaren | średnio palona |
Odmiana | Catuaí, Caturra |
Nuty smakowe | karmel, mleczna czekolada, orzech laskowy |
Obróbka | Natural |
Wysokość upraw | do 1000m n.p.m. |
Opakowanie | 1kg – z wentylem i struną, 250g – z wentylem i struną |
Kawa Speciality z Brazylii
Brazylia Mogiana
Brazylia odpowiedzialna jest za produkcję około 1/3 wszystkich ziaren kawowca na świecie. Sul de Minas odnosi się do wzgórz usytuowanych na południu regionu Minas Gerais.
Uprawa i zbiory
Obróbka ziaren
Owoce kawowca podczas obróbki czyści się i rozkłada do wyschnięcia cieńką warstwą na patio. Najpowszechniejszą metodą obróbki ziaren w Brazylii jest metoda sucha (natural / unwashed).
Łączymy wiedzę z pasją
Zaufało nam już setki klientów. Nasza przygoda z kawą rozpoczęła się od pierwszego cuppingu w Kostaryce w 2015 roku i trwa do dziś...
Dbamy o detale
Pakowanie Twojego zamówienia jest dla nas równie ważne jak jego zawartość. Zwracamy uwagę nawet na najmniejsze szczegóły.