Brazylia Mogiana

32,00 115,00 

Promocja Liczba sztuk Obniżka
4-pak 4 10%
1kg
250g
EkspresEkspres
KawiarkaKawiarka
Kawa ziarnistaKawa ziarnista
Parzucha - do kubka, klasycznieParzucha - do kubka, klasycznie
PrzelewPrzelew
AeroPressAeroPress
ChemexChemex
French PressFrench Press
Wyczyść
Kawa ziarnista Brazylia Mogiana
Brazylia Mogiana

  • Zamów przed 13:00, odbierz następnego dnia
  • Darmowa wysyłka od 95zł
  • Ocena klientów 4.9/5
  • Kawę wypalimy specjalnie dla Ciebie*
  • Jesteśmy członkiem Specialty Coffee Association
  • Posiadamy własną Palarnię oraz Pijalnię Kawy
    we Wrocławiu i Trzebnicy

* jeśli braknie nam na magazynie

Nuty smakowe
orzech włoski
orzech włoski
Mleczna czekolada
Mleczna czekolada
Nuta smakowa

Kawa ziarnista Brazylia Mogiana to kawa wypalana w rzemieślniczy sposób w Krainie Wzgórz Trzebnickich. Uprawiana na wysokości do 1000m npm. Wyjątkowo delikatna w smaku z wyczuwalnym orzechem włoskim oraz mleczną czekoladą. Charakteryzuje się niską kwasowością oraz bardzo przyjemnym posmakiem karmelu na finiszu.

  • Nuty smakowe: mleczna czekolada, orzech włoski

Odmiany
Mundo Novo, Catuai
Wysokość

1000m npm

Region

Mogiana

Obróbka
Natural

Opis

Brazylia Mogiana

Wypalana w rzemieślniczy sposób w Krainie Wzgórz Trzebnickich kawa ziarnista z Brazylii z regionu Mogiana. Uprawiana na wysokości do 1000m npm. Wyjątkowo delikatna w smaku z wyczuwalnym orzechem laskowym oraz mleczną czekoladą.

Brazylia Mogiana – 5 najważniejszych faktów

  • uprawiana na wysokości do 1000m npm
  • obróbka naturalna
  • pochodzi z regionu Mogiana
  • niska kwasowość
  • kremowa
Dodatkowe informacje
Waga brak
Pełna nazwa

Brazylia Mogiana

Kraj

Brazylia

Region

Mogiana

Rodzaj kawy

Arabica

Stopień palenia ziaren

średnio palona

Odmiana

Bourbon, Catuaí, Mundo Novo

Nuty smakowe

mleczna czekolada, orzech laskowy

Obróbka

Natural

Wysokość upraw

do 1000m n.p.m.

Opakowanie

1kg – z wentylem i struną, 250g – z wentylem i struną

Kawa Speciality z Brazylii

Brazylia Mogiana

Brazylia odpowiedzialna jest za produkcję około 1/3 wszystkich ziaren kawowca na świecie. Sul de Minas odnosi się do wzgórz usytuowanych na południu regionu Minas Gerais.

Uprawa i zbiory

Obróbka ziaren

Owoce kawowca podczas obróbki czyści się i rozkłada do wyschnięcia cieńką warstwą na patio. Najpowszechniejszą metodą obróbki ziaren w Brazylii jest metoda sucha (natural / unwashed).

Łączymy wiedzę z pasją

Zaufało nam już setki klientów. Nasza przygoda z kawą rozpoczęła się od pierwszego cuppingu w Kostaryce w 2015 roku i trwa do dziś...

Dbamy o detale

Pakowanie Twojego zamówienia jest dla nas równie ważne jak jego zawartość. Zwracamy uwagę nawet na najmniejsze szczegóły.

Ta strona używa plików cookies w celach analitycznych. Zakładamy, że akceptujesz naszą politykę prywatności podczas korzystania z naszej strony internetowej.