Brazylia Guaxupe

Tego produktu nie ma na stanie i jest niedostępny.

  • Zamów przed 13:00, odbierz następnego dnia
  • Darmowa wysyłka od 149zł
  • Ocena klientów 4.9/5
  • Kawę wypalimy specjalnie dla Ciebie*
  • Jesteśmy członkiem Specialty Coffee Association
  • Posiadamy własną Palarnię oraz Pijalnię Kawy
    we Wrocławiu i Trzebnicy

* jeśli braknie nam na magazynie

Nuty smakowe
Migdały
Migdały
Mleczna czekolada
Mleczna czekolada
Nuta smakowa

Słodka i niezwykle kremowa kawa z regionu Minas Gerais w Brazylii. Wyjątkowo delikatna w smaku z wyczuwalnymi migdałami oraz mleczną czekoladą. Charakteryzuje się niską kwasowością oraz bardzo przyjemnym posmakiem karmelu na finiszu

  • Nuty smakowe: mleczna czekolada, migdały

Wysokość

800-1200m npm

Region

Guaxupe

Obróbka
Natural

Brazylia Guaxupe

Wypalana w rzemieślniczy sposób w Krainie Wzgórz Trzebnickich kawa ziarnista z Brazylii z regionu Minas Gerais. Uprawiana na wysokości do 1200m npm. Wyjątkowo delikatna w smaku z wyczuwalnymi migdałami oraz mleczną czekoladą.

Brazylia Guaxupe – 5 najważniejszych faktów

  • uprawiana na wysokości do 1200m npm
  • obróbka naturalna
  • pochodzi z regionu Minas Gerais
  • niska kwasowość
  • kremowa
Pełna nazwa

Brazylia Guaxupe

Kraj

Brazylia

Region

Minas Gerais

Rodzaj kawy

Arabica

Nuty smakowe

migdały, mleczna czekolada

Obróbka

Natural

Wysokość upraw

800 – 1200m n.p.m.

Stopień palenia ziaren

średnio palona

Opakowanie

1kg – z wentylem i struną, 250g – z wentylem i struną

Zmielić kawę?

Kawiarka, Kawa ziarnista, Parzucha – do kubka, klasycznie, Przelew, AeroPress, Chemex, French Press

Kawa Premium z Brazylii

Brazylia Guaxupe

Brazylia odpowiedzialna jest za produkcję około 1/3 wszystkich ziaren kawowca na świecie. Guaxupe pochodzi z regionu Minas Gerais, znanego z doskonałych warunków do uprawy kawy. Głównymi odmianami są tutaj Catuaí, Icatu, Obat oraz Mundo Novo.

Uprawa i zbiory

Obróbka ziaren

Owoce kawowca podczas obróbki czyści się i rozkłada do wyschnięcia cieńką warstwą na patio. Najpowszechniejszą metodą obróbki ziaren w Brazylii jest metoda sucha (natural / unwashed).

Łączymy wiedzę z pasją

Zaufało nam już setki klientów. Nasza przygoda z kawą rozpoczęła się od pierwszego cuppingu w Kostaryce w 2015 roku i trwa do dziś...

Dbamy o detale

Pakowanie Twojego zamówienia jest dla nas równie ważne jak jego zawartość. Zwracamy uwagę nawet na najmniejsze szczegóły.

Ta strona używa plików cookies w celach analitycznych. Zakładamy, że akceptujesz naszą politykę prywatności podczas korzystania z naszej strony internetowej.